2019. aug 28.

Egy különleges történet az összetartozásról

írta: Demencze Ilona
Egy különleges történet az összetartozásról

Acsai Roland- Jin és Jang

Bizony, ismét egy Acsai Roland alkotást hoztam nektek, ami magában hordozza az író stílusának minden sajátosságát, mégis bevezet minket egy teljesen új világba. A Jin és Jang, Bocsi Eszter csodálatos illusztrációival teszi teljes egésszé ezt a csodás történetet. 

acsai.jpg

Fülszöveg: 

„A Jin és Jang pontosan azt az érzést idézi fel az olvasóban, amit egy jó japán rajzfilm nézése közben érezhetünk. Ugyanazt a boldog szomorúságot hagyja az olvasóban, mint mondjuk a Nauszika című rajzfilm nézőjében: az elveszett harmónia, az aranykor iránti sóvárgást, a tudatot, hogy érdemes ezt a harmóniát keresnünk, és a félelmet, hogy talán nem vagyunk méltók a megtalálására.”

Mészöly Ágnes: Szavakkal festett képregény (Mondo Magazin)

Ezúttal egy modern verseskötetet kapunk, mindössze 80 oldalban. Egyszerre lírai és spirituális, felemelő és földbe döngölő. Nincsenek rímek, viszont a szöveg ebben a verses formájában nyeri el igazi erejét és gördülékenységét. Egy kerek egész történet, amely kis szakaszokra van bontva, és mindegyik szakasznak külön címe van, mint egy- egy önálló versnek. Kvázi a teljes egész, apró részletekből tevődik össze. A szimbólumok gyönyörű képeket festenek az olvasó képzeletében, a manga stílusú illusztráció pedig hab a tortán. 

-_miert_vetted_elo_az_esernyot.png

Egy fiú és egy lány kalandos utazásában bontakozik ki a mindenség. Az ember életútja teli van buktatókkal, örömmel, útkereséssel, kétségekkel, reménnyel, szeretettel, hittel, bizonytalansággal és bizalommal. Az események, akár egy látomás víziói, úgy lengik körbe a két főhős életét. A közös út megtétele megannyi akadállyal és kalanddal jár. Miközben felfedezik a világot, a teret és időt, egymást is egyre jobban megismerik. Emlékeikből táplálkoznak, mindketten igazi harcosok, küzdő lelkek. Az összefogás és összetartozás elengedhetetlen kelléke az események láncolatának, pont úgy, mint a Jin és Jang.

a_halott_madarak_torott_nyakkal_felrepulnek.png

_most_osz_van_kerdezi_a_lany_amikor_kimondtad_mar_el_is_mult_feleli_a_szamuraj_mit_akarsz_ezzel_mondani_hogy_csak_az_adott_pillanat_letezik.png

67591124_2885043714900653_8183745563288666112_n.png

A távol-keleti elemek és Acsai Roland állatszeretete a Jin és Jangban is nagy szerepet kap. Nagyon szerettem olvasni, imádtam ahogy elrepít a képzelet szárnyain, és mélyen megérintett a szimbolikája. Azoknak ajánlom akik nyitottak a modern verselésre, és szeretik a líraibb, elvontabb olvasmányokat. 

Ha felkeltettem az érdeklődésed, olvasd el eddig megjelent ajánlóimat is Acsai Roland könyveiről! 
Pillangó kisasszony

Csonthavazás

A betondzsungel könyve

Csipkerózsika

Az írót követhetitek Facebook oldalán. 
A Jin és Jangot megvásárolhatod a Főnix Könyvműhely webáruházából, a Booklineon, és a Librinél is. 
Ha olvastad a könyvet, értékeld a moly.hu oldalon is! 

Írta: Demencze Ilona

Kiadó: Főnix Könyvműhely
Oldalszám: 80 oldal
Kiadás éve: 2016
Illusztrálta: Bocsi Eszter

Szólj hozzá

versek acsai roland főnix könyvműhely