Olvass hazait!

Az első kizárólag hazai kortárs szerzőket támogató blog

2020. jan 27.

Acsai Roland, Forrás Károly: A Süniverzum

írta: Demencze Ilona
Acsai Roland, Forrás Károly: A Süniverzum

Üdvözlünk a sünök világában!

covers_552022.jpg

Acsai Roland tollából már sok mesét olvastam. Többek közt a Csipkerózsikát , a Pillangókisasszony t vagy A betondzsungel könyvét . Előbbi kettő a Holnap Kiadó gondozásában megjelenő Mesék az operából sorozat részei. A Süniverzum tagadhatatlanul Acsai Rolis lett, teli állatokkal és a természet szeretetével. Forrás Károly fantasztikus illusztráció pedig egyenesen levettek a lábamról.

Fülszöveg: 
"Ezen a humoros fantasy-mesén, amiben kiderül, hogy a kétéltűekkel nem érdemes foglalkozni, mert olyan kétszínűek, és hogy az unikarnisok olyan lények, amik hasonlítanak az unikornisokhoz, csak nekik szarv helyett karnis nő ki a homlokukból, és különben is kiirtották már őket a függönyárusok, ...

Tovább Szólj hozzá

2020. jan 23.

Így futottam anyátokkal

írta: Demencze Ilona
Így futottam anyátokkal

Felüdülés ilyen remek könyvvel indítani a 2020-as évet, mint Galambos Á. István: Így futottam anyátokkal című regénye. Ez a történet remek példája annak, hogy a sport mennyire össze tudja kovácsolni a legkülönfélébb embereket. A bajtársiasság és összetartozás regénye ez, mely eszébe juttatja az olvasónak, hogy bár az élet sokszor sodor minket más utakra, a barátságok sosem hűlnek ki igazán.

Fülszöveg
"Egy ​könyv a sport, a barátság és a szerelem erejéről.
2010: A harmincéves Csaba és Zoli harmadik futótársuk, Feri esküvőjére tartanak a barátnőikkel. A hórihorgas Zoli sorsdöntő beszédre készül a fogadáson, ami felforgathatja az ifjú pár életét. Erről Csaba barátja is tud, hiszen ő végig akció közelben volt. A ...

Tovább Szólj hozzá

humor romantika olvasshazait magyarszerző

2019. dec 23.

Novellák két világ határán

írta: Demencze Ilona
Novellák két világ határán

Fantasy antológia

A Két világ határán című fantasy antológia, a Trivium Egyesület pályázatának nyertes novelláiból került összeállításra. Már többször hangsúlyoztam a blogon, hogy nagyon szeretek novellákat olvasni, és fontosnak tartom, hogy minél több ilyen kötet lásson napvilágot. Szerencsére ebben a kiadványban sem kellett csalódnom, szuper történetek ragadtak magukkal egy izgalmas utazásra. 

ket-vilag-hataran-cimlap.jpg

Fülszöveg:
" A Trivium Egyesület 2018-ban „Két világ határán” címmel fantasy novellapályázatot hirdetett.
A pályázatra olyan írásokat vártunk, amelyekben a szereplők saját erejükből  (pl. egyedi képesség, átváltozás) vagy külső segítséggel (pl.mágia, különleges eszközök),  esetleg akaratlanul átjutnak/átutaznak különböző ...

Tovább Szólj hozzá

antológia magyarírók olvasshazait

2019. nov 26.

Mit tennél, ha az emlékeid napról napra cserbenhagynának?

írta: Demencze Ilona
Mit tennél, ha az emlékeid napról napra cserbenhagynának?

Szurovecz Kitti: Az egyetlen ismerős arc

Szurovecz Kitti legfrissebb regénye  Az egyetlen ismerős arc,  egy romantikus szállal átszőtt rejtély, amely nemrég jött ki a nyomdából. Nem csak feltűnő színével, hanem titokzatosságával is felhívja magára az olvasók figyelmét. Kuckózós téli estékre tökéletes olvasmány!

Szurovecz Kitti: Az egyetlen ismerős arc
/Forrás: Szurovecz Kitti írói Facebook oldala/ 

Fülszöveg

"A ​huszonnyolc éves egykori pszichológus-hallgató Dorina hosszú ideje rövidtávú memóriazavarban szenved, ami azt jelenti, hogy csupán egyetlen napig képes az új ismerőseire és a friss élményeire emlékezni. Aztán egy este elmegy a családjával megnézni egy színházi előadást és minden megváltozik: reggel arra ébred, hogy emlékszik a monodráma ...

Tovább Szólj hozzá

2019. nov 08.

Mese és játék az ötéves korosztálynak

írta: Demencze Ilona
Mese és játék az ötéves korosztálynak

Kőszegi- Arbeiter Anita: Csenge tündérkertje- A tündérpalota

A tündéres mesék rendkívül népszerűen a kicsik körében. Láttunk már ezerféle tündéres sztorit, mégis azt mondom, hogy Anita könyve bátran lehet az ezeregyedik. A tündérpalota varázsa abban rejlik, hogy nem csak a gyerekeket készteti alkotásra, hanem a szülőket is. Mindemellett még végtelenül aranyos is. 

Fülszöveg
"Csenge nagyon szereti a tündéreket, ezért az anyukájával készítenek egy tündérkertet. A kislány azt kívánja, hogy igazi tündérek költözzenek bele. És láss csodát, teljesül a kívánsága!" 

csenge_tunderkertje_borito.jpg

Mint a fülszövegből kiderül történetünk ott kezdődik, hogy anya egy közös programot ígért Csengének, egy kis kertészkedés keretein belül, igazi tündérkertet fognak készíteni. Csenge kívánsága, hogy igazi ...

Tovább Szólj hozzá

2019. okt 17.

Őszi book tag magyar szerzőkkel

írta: Demencze Ilona
Őszi book tag magyar szerzőkkel

Ha történelmi pillanat nem is, de az Olvass hazait! történelmében biztosan ez lesz az első book tag bejegyzés. Az ötletet Csakegyluca molyos bejegyzése adta, én is ezt fogom megcsinálni, kifejezetten hazai szerzők műveivel. Köszönöm az inspirációt! :) 

Nos, akkor hozzá is látok! 

1.Sárguló levelek
A világ tele van színnel. Válassz egy könyvet, aminek piros/narancs/sárga színű a borítója!

weiner_sennyey_tibor_magyar_buddha_cimlap.jpgAzonnal Weiner Sennyey Tibor- Magyar Buddha című kötete jutott eszembe. Tibi mindig megtalálja azokat a témákat, melyek az embert közelebb hozzák önmagukhoz. 

Fülszöveg:
"Miért fontos az eredet?
Miért fontos, hogy honnan jöttünk?
Ha a magyar ember önmaga keresése közben az ősi keletre tekint, olyan csodálatos hagyományt fedez fel, mint a ...

Tovább Szólj hozzá

book tag olvasshazait tindertojás borbíró borbála

2019. okt 14.

Ez a neked való regény, ha szereted a japán kultúrát!

írta: Demencze Ilona
Ez  a neked való regény, ha szereted a japán kultúrát!

Eszes Rita Rókatündér című regénye kellemes felüdülést nyújt az ilyen sápadt őszi napokon. Nem csupán a Japán kultúrába nyerhetünk betekintést, hanem egyedi hiedelemvilágukba is. A Balsai Móni főszereplésével készült Liza, a rókatündér című filmből már sokaknak ismerős lehet a kicunék, azaz a rókaszellemek története. Nem árulok el titkot azzal, hogy Eszes Rita regényében is a fő szerelmi szál köré rendeződnek az események. 

Fülszöveg

"Ha igazán szereted, elengeded?
Midori nem hétköznapi lány – persze, minden tizennyolc éves így érzi. Ám ő az erdőben nevelkedett a kétszáz éves nagyanyóval, aki rókává tud változni. Midori is kicune, de még csak próbálgatja a képességeit.
Egy nap meglátja a vonzó és ...

Tovább Szólj hozzá

fantasy könyvmolyképző rókatündér young adoult olvasshazait

2019. sze 30.

Ez aztán a megdöbbentő Tinder sztori!

írta: Demencze Ilona
Ez aztán a megdöbbentő Tinder sztori!

Pfliegel Dóra Tindertojása nem csibéknek való mese

Be kell vallanom, hogy Pfliegel Dóra Tindertojás című regénye jól feladta nekem a leckét. Méghozzá azért, mert a szerző nagyon komoly dolgokról ír, azonban egy csomó mindenről nem fogok tudni beszélni nektek, mert pont lelőném a lényeget. Szóval ezért most elmorzsolok egy pár könnycseppet, majd összekapom magam, és igyekszem spoilerek nélkül átadni nektek, miért olyan ütős a Tindertojás.  Merthogy az! 

70314075_891748924528673_7460330018166538240_n.jpg

Pfliegel Dóra 

Fülszöveg

"Mit ​csinálsz, ha magányosnak érzed magad és figyelemre vágysz? Megpróbálsz ismerkedni. Az érzelem- és intimitásmentes házasságban élő Márti nem csak végtelenül naiv, de bátortalan is, ezért egy online társkeresőn próbál találni valakit. Valakit, aki meghallgatja, megérti és odafigyel ...

Tovább Szólj hozzá

athenaeum tindertojás

2019. sze 13.

Tinédzser gondok, rémálmok és miegymás

írta: Demencze Ilona
Tinédzser gondok, rémálmok és miegymás

Női szerzőké a főszerep az Olvass hazait! blogon! Első felvonás.

A Facebookon és az Instagram oldalamon már beharangoztam, hogy szeptemberben és októberben a női szerzők kapnak reflektorfényt az Olvass hazait!-on. Gabriella Eld Legendák a Bagolyvárosból című kisregény sorozatának első részéről már korábban hoztam nektek egy ajánlót ,most pedig itt a folytatás! A J átékok unatkozó felnőtteknek című második kisregénye még az előző részt is felülmúlja, pedig már ott is igen magasan volt a léc. Hogy mit kapunk ettől a könyvtől? Még több izgalmat, és még több lenyűgöző, egyedi karaktert! 

 

Fülszöveg

"Cadie Gerwulfé az egyik legveszélyesebb adottság a világon.
Ám addig, amíg viseli a kesztyűt, nincs mitől félni.
Amikor Herr Wulf megkéri Alaskát és Igort, hogy vigyázzanak egy napig ...

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 28.

Egy különleges történet az összetartozásról

írta: Demencze Ilona
Egy különleges történet az összetartozásról

Acsai Roland- Jin és Jang

Bizony, ismét egy Acsai Roland alkotást hoztam nektek, ami magában hordozza az író stílusának minden sajátosságát, mégis bevezet minket egy teljesen új világba. A Jin és Jang , Bocsi Eszter csodálatos illusztrációival teszi teljes egésszé ezt a csodás történetet. 

acsai.jpg

Fülszöveg: 

„A Jin és Jang pontosan azt az érzést idézi fel az olvasóban, amit egy jó japán rajzfilm nézése közben érezhetünk. Ugyanazt a boldog szomorúságot hagyja az olvasóban, mint mondjuk a Nauszika című rajzfilm nézőjében: az elveszett harmónia, az aranykor iránti sóvárgást, a tudatot, hogy érdemes ezt a harmóniát keresnünk, és a félelmet, hogy talán nem vagyunk méltók a megtalálására.”

Mészöly Ágnes: ...

Tovább Szólj hozzá

versek acsai roland főnix könyvműhely