Olvass hazait!

Az első kizárólag hazai kortárs szerzőket támogató blog

2021. jan 04.

Csatlakozz az országos olvasási kalandversenyhez!

írta: Demencze Ilona
Csatlakozz az országos olvasási kalandversenyhez!

Kiskamaszok, szülők, barátok, testvérek, osztálytársak, tanárok, könyvtárosok, bloggerek és vloggerek, ez a felhívás nektek szól! Vegyetek részt Kovács Attila író, a Pagony Kiadó és a Táncsics Mihály Művelődési Ház közös versenyében! Remek nyeremények várnak rátok, mindamellett egy igazi kalandban lehet részetek!

Miről is van szó?

Kovács Attila író küldetése, hogy minél hatékonyabban népszerűsítse az olvasást, és az irodalom szeretetét. Számos gyermekkönyve, ifjúsági regénye jelent meg az elmúlt évek során, mondhatni folyamatosan hozza a jobbnál jobb történeteket. Az írás mellett rendszeresen tart előadásokat általános iskolások számára, akik így testközelből is megismerhetnek egy hús-vér kortárs írót.

Micsoda költözés című kiskamaszoknak szóló ifjúsági, nyomozós kalandregénye 2019-ben jelent meg a Pagony Kiadó gondozásában. Az Olvass hazait! blogon írtam róla egy klassz kis ajánlót, kukkantsatok bele. Pár napja pedig, a várva várt második rész is megjelent Micsoda kalamajka címmel. Ennek apropóján találta ki Kovács Attila, hogy indít egy országos olvasási versenyt.

Így vehetsz részt az olvasási kalandversenyen!

Először is, el kell olvasni a Micsoda költözés! című könyvet. Nem kell egyszerre elolvasni. – Ha sorban haladsz, akkor kb. 50 oldal hetente. Az nem sok. Tele van képekkel.

Ehhez be kell szerezni: megveheted a Pagony oldalán, ahol a „micsodajatek” kuponnal kapsz 25% kedvezményt a könyvre! Vagy megrendelheted Kovács Attila oldaláról, dedikálva!

Feladatokat kell megoldanod/ megoldanotok!

Öt kör lesz! Ha egyetlen feladat megoldását elküldöd, máris versenyben vagy! Pontokat kapsz. Minél több körben veszel részt, annál több pontot szerezhetsz! A legtöbb pontot összegyűjtő versenyző, vagy csapat nyer.

Nem kell semmilyen ütemet, vagy sorrendet tartani, rád lesz bízva, hogy mikor küldöd el a megoldást, vagy megoldásokat. Akár egyszerre is elküldheted mind az ötöt. Csupán a határidőre kell figyelned!

A regisztrációs lapot ITT töltheted le!

Íme, a szuper nyeremények!

1. Könyvcsomag + egy nap az íróval – előadásokat tart a könyvtáratokban, a suliban, amit szeretnél!

2. Könyvcsomag + Skypolás az íróval – kérdezz, mesélj, lesz rá egy/másfél órád!

3. Könyvcsomag + Skypolás az íróval

Kovács Attila megígérte, hogy ha 50 fölé megy a nevezők száma, akkor megemeli a díjak számát és még több helyezést osztanak ki!

Határidők:

A verseny 2020. november 25- én indult.

Utolsó beérkezési határidő: 2021. január 15.

Legyél te is szponzor!

Ha nem neveznél, de szívesen vinnéd hírét vagy támogatnád ezt az országos olvasási kalandversenyt, akkor ezt is megteheted.

Könyvtárak – szóljanak az olvasóiknak, hogy náluk kölcsönözhető a könyv, amúgy róluk is szó lesz az egyik feladatban!

Szülők – (álljon össze a család) Itt az idő, hogy az olvasó és a kevésbé olvasó gyermekeddel együtt fedezzétek fel az olvasás és a közös időtöltés örömét!

Tanárok – biztassák az olvasni szerető diákokat, vagy éppen az olvasni nem szeretőket! – Biztos megér egy indulás, egy próbálkozás, egy feladatmegoldás egy ötöst!

Könyves bloggerek/ vloggerek: vigyétek hírét a versenynek, hogy minél több gyerek és felnőtt olvasson együtt!

Az első 3 feladat már meg is található Kovács Attila Facebook oldalán, ÍME!

Egy klassz interjú is készült az olvasási kalandversenyről az Eger Tv-ben. Nézzétek meg! 

Remélem kedvet kaptál ehhez a remek versenyhez! Jelentkezz bátran, fogj össze másokkal, és éljétek meg együtt ezt az izgalmas nyomozást!

Játékra fel! Én is részt veszek a mókában. 

Írta: Demencze Ilona

Szólj hozzá

süti beállítások módosítása