2020. máj 14.

Rendkívül izgalmas urban fantasyt olvastam

írta: Demencze Ilona
Rendkívül izgalmas urban fantasyt olvastam

Az oroszlán árnyékában az első könyv, amit Ashley Carrigantől olvastam, és azt kell mondjam, hogy kellemes meglepetést okozott. Imádom az urban fantasy történeteket, főleg ha tudnak valami újdonságot is mutatni. Carrigannek egész jól sikerült.

Fülszöveg

“Ami ​neked horror, az neki egy szokásos hétköznap este.
Negin Belford egy titkos csapat tagja. Nyughatatlan szellemeket segíti át a másik oldalra, de közben fogalma sincs, honnan ered a képessége.
Kicsoda ő? Mi ez a bámulatos hatalom, ami a vérében lobog, és egyre csak növekszik?
Ezek a kérdések hevesen érdeklik a csapatot irányító szervezetet is, és minden eszközt bevetnek, hogy a végére járjanak.
Egyik társuk halála után új tag kerül a csapatba, akinek fő feladata, hogy megvédje Negint a rosszindulatú szellemektől. A lány egyetlen porcikája sem kívánja George társaságát, bármilyen szuper katona is, és bármilyen igéző a szeme, lehengerlő a mosolya.
De ahogy egyre több időt kell együtt tölteniük, már egyikük sem tagadhatja a köztük pattogó szikrákat.
Vajon ki tette a csapatba a férfit, és milyen titkokat rejteget?
Ahogy Negin képességei változni kezdenek, a helyzet bonyolódik, és a lány elveszít minden biztos fogódzót. Választania kell, hogy elfogadja a sors által kijelölt utat, vagy harcol ellene.
Borzongás, szenvedély és egzotikus sumér mitológia egy lebilincselő történetben.
Engedd át magad a sötétség ölelésének!”

A fülszövegből már tudjátok, hogy Negin és csapata mindenféle paranormális jelenséggel foglalkozik. Szellemeknek segítenek átkelni a másvilágra, démonokat tesznek ártalmatlanná, megszabadítják az embereket a rossz entitásoktól. A könyv eleve rögtön az elején rejtéllyel indít, ami nagyon jó húzás, egyből felkelti az érdeklődést. Nem elég, hogy a főhősnő egyre növekvő képességének eredete tisztázatlan, a halott munkatársa pedig szellemként kísérti, még egy rejtélyes idegen is felbukkan az életében.

“Még egy félistennek is adódnak problémái.”

Kifejezetten tetszik, hogy a regény cselekményben gazdag, illetve az információk adagolása folyamatos és jól van időzítve. Zseniális, ahogy Carrigan a sumér mitológiát beépítette a történetbe. Nagyon tetszik az istenségek világa, ahogy választ ad a miértekre. Negin karakterét pontosan eltalálta az író, illik magához a történethez, nem túlzó és nem idegesítő. Tetszett, hogy a másik főszereplő, George felbukkanása a történet szempontjából megalapozott, az Alfa elnevezést viszont cikinek érzem. Ennek ellenére iszonyatosan bírom a pasast, a kis titkaival együtt.
Negin és George vonzódása egymás iránt az elején nagyon direktre sikeredett, hagytam volna még időt a kibontakozásra, hiszen amint több titokra is fény derül, a vonzalom egyre megalapozottabbá válik. Szerencsére a szerelmi szál nem viszi el az egész sztorit. Számos regényt elrontanak azzal, hogy túlzásba viszik az erotikát és a szerelmi civódást, Az oroszlán árnyékában viszont remekül kiegészíti az amúgy is izgalmas eseményeket.

“A fürdőszobai nagytükörbe meredt, és saját magát fürkészte. Külsőre semmi sem változott. Pont úgy nézett ki, mint korábban. A ház is ugyanolyan volt, csak azok az átkozott biztonsági kamerák hiányoztak. Az élete viszont a feje tetejére állt. Mennyivel könnyebb volt, amikor még csak a szellemek becserkészése volt a fő feladata, és mit sem tudott az igazságról!”

Bár a borító tetszetős lenne, de nem illik a könyvhöz. Először azt gondoltam, hogy a címben szereplő oroszlánnak a pasihoz lesz valami köze, de ez abszolút nem így van. A hangsúly a főszereplőn Neginen van, így sokkal jobban el tudnék képzelni egy olyan borítót, ami a lányhoz kötődik, vagy akár a paranormális jelenségekhez. Magát az írói stílust valamiért nem éreztem a legközelebb magamhoz, de ezt ne általánosítsátok magatokra!

Az oroszlán árnyékában egy jól megírt könyv. A karakterek kidolgozottak, az információadagolás jól felépített, a cselekmény izgalmas és gördülékeny, nem lehet rajta unatkozni. Ajánlom azoknak, akik szeretik a paranormális jelenségekről szóló könyveket, némi romantikával meghintve. Ezen a regényen nem lehet unatkozni egy percig sem!

Köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak, hogy olvashattam ezt a rendkívül izgalmas könyvet! Alig várom a folytatást! 

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadás éve: Szeged, 2019

Oldalszám: 368

Kép forrása: Ashley Carrigan szerzői Facebook oldala/ Saját kép

Írta: Demencze Ilona

Szólj hozzá