2018. aug 09.

Bosszantöpp és más furcsaságok

írta: Demencze Ilona
Bosszantöpp és más furcsaságok

Nádasi -Ozsvár Andrea igazán érti a gyermekek világát. A Rebimesék olvasása közben nekem is sikerült visszacseppennem kislánykori emlékeimbe, ami igazán szívmelengető élmény volt. Apropó, kedves írónő, akarok egy szárnyas boroszlánt! 

book_img_bosszantoppesmasfurcsasagok_0.jpg

 A kötet több történetből áll össze, így akár több estére lebontva is élvezhetjük. A főszereplőnk Rebi (Rebeka), egy nagyon szerethető karakter. Igazi belevaló kislány, akiben megvan a gyermeki dac, ugyanakkor nagyon leleményes. Az írónő nem idealizált gyermek karaktert akart alkotni, hanem egy hús-vér kislányt, aki bármelyikünk szomszédjában megfordulhat. Kicsit rendetlen, kicsit csenevész, de tanulékony és érdeklődő. Főleg Alexandra rajzai nagyon kedvessé és látványossá varázsolják a könyvet. A kedvencem, ahogy Bosszatöppöt megalkotta, igazi kis gengszter feje van. Imádom! untitled-03.jpg

Bosszantöpp

Kifejezetten szeretem azokat a meséket ahol van tanulság is a szórakoztatási szándék mellett. Az írónő olyan hétköznapi témákból faragott kalandos történeteket, mint például a rendrakás kérdése, az elveszett fél pár zoknik rejtélye és a szülői gondviselés. Rebinek nem csupán Bosszantöpp gonoszkodásaival kell megküzdenie, hanem édesapja figyelmét is el kell szakítania a számítógép bűvköréből. A kislány dolgát mindenféle fura lények segítik, vagy épp akadályozzák, amik igazán szórakoztatóvá varázsolják a történeteket. 
Nagyon tetszett a könyvben még az is, hogy akár gyerek, akár felnőtt olvassa, mindenképpen motiválóan hat. Emlékeztet minket arra, hogy mennyire megéri kitartónak lennünk, és hogy a dolgok halasztgatása nem célravezető, hiszen csak felesleges terhet rak ránk, és a végén úgyis meg kell csinálnunk. Ha lesz gyerekem, örömmel fogom neki lapozgatni ezt a könyvet, addig is keresztlányom kapja meg, aki már most imádja nézegetni a képeket benne. 

18921966_1513697615368610_5356154423524171966_n.jpg

2017-es Könyvhéten az írónővel

Ajánlom minden felnőttnek és gyermeknek, mert ez egy igazán szuper mesekönyv! Köszönöm Andinak, hogy olvashattam! 


Az írónő weboldalán most akciós áron meg is tudjátok rendelni, siessetek mert igencsak fogyóban van a készlet. 
Kövessétek Andit a Facebookon is, Noamese név alatt! 

Írta: Demencze Ilona

Szólj hozzá