2017. ápr 14.

Hogyan kísértsünk meg egy angyalt?

írta: Demencze Ilona
Hogyan kísértsünk meg egy angyalt?

Megtudhatod T.C.Lang- A Lámpás nyomában című regényéből

Mit tennél ha egy pucér angyalt találnál a házad előtt? Nem ám a göndör fürtös, dundi kis hapsikra gondolok. Hanem egy kifejezetten vonzó hímegyedre. De mégis, mi a fenét keresne ott?

Fülszöveg: 

 “Egy ​halandó és egy angyal. Egy kulcs. És egy démoni sereg, ami elválasztja őket egymástól. Meddig terjed a mese világa? Mi választja el a valóságtól? És mit tehet egy hétköznapi lány, amikor átlépi a kettő közt húzódó határt?

Sarah felszolgálóként tengeti mindennapjait. Meg van róla győződve, hogy az angyalok és démonok a képzelet szüleményei, mégis ő talál rá a mennybéli lényre, Ronaelre.
Az angyalnak vissza kell szereznie az ellopott Lámpást az Alvilágból, ám csak akkor tud alászállni érte, ha megtalálja az emberek közt rejtőző Lovasokat. A számára ismeretlen közegben való eligazodáshoz szüksége van a lány segítségére. Együtt erednek a bukott angyalok nyomába, amivel hihetetlen események sora veszi kezdetét.
Sarah-t minden veszély ellenére elbűvöli az a világ, amelybe bepillantást nyer, miközben érzései Ronael iránt egyre inkább elmélyülnek – azok viszonzására azonban éppoly csekély az esély, mint küldetésük teljesítésére…
Egy angyalt szeretni még sosem volt ilyen kockázatos!” 

Bizony, főszereplőnk Sarah sem tudta hogy mihez kezdjen vele. Mint később kiderül, a pucér pasas neve Roanel és egy földre pottyant "angyalka", akinek egy nem akármilyen lámpást kell megszereznie, mielőtt kitör a totális apokalipszis. Sarah döntéshelyzetbe kerül: segít a jóképű idegennek vagy úgy tesz, mint ha az egész találkozás meg sem történt volna. Ha nem lenne elég hihetetlen ez az egész, még négy, nem éppen aranylelkű Lovas is megjelenik a képben. Roanel angyali ártatlansága teljesen leveszi Saraht a lábáról. Kettejük utazása nem kevés veszéllyel tarkított események hadán keresztül vezet a célhoz. Az író történetvezetése szépen kidolgozott, gördülékeny és logikailag is jól felépített. Nyelvezete olvasmányos, kellően kifejező, kerüli a slamposságot. Mindemellett még némi humorral is megspékelte a sorokat.

Szerettem azokat a részeket ahol angyalunk felfedezi magának a Földi élet minden velejáróját. Többek közt egy véletlen folytán a netes pornót is. Ezen a részen könnyesre röhögtem magam. A kedvenc részem a Pestissel való találkozás volt. Ez a fejezet, nem csupán a helyszín megválasztása, hanem az események leírása szempontjából is lehengerlő volt. Haiti. Totális katasztrófa. T.C. Lang minden egyes mozzanatát olyan élethűen adta vissza, mint ha én is ott lettem volna. Bevallom, ennek a résznek az elolvasása után le kellett tennem a könyvet egy napra, hogy megemésszem. Egyszerre volt felkavaró és magával ragadó élmény.

Karaktereket tekintve sajnos Sarah-val nem tudtam kiegyezni. A regény legnagyobb részében önzőnek találtam a viselkedését, sokszor éreztem azt, hogy alaposan fenéken billenteném. A történet végére azonban képes voltam neki megbocsájtani, hiszen az Alvilágban bebizonyította, hogy tud önfeláldozó lenni, és képes mások érdekeit a sajátjai elé helyezni. Roanellel kapcsolatban a könyv elején nagyon keveset tudunk meg, a párbeszédekből derülnek ki információk. Körülbelül a sztori közepe felé kezd kibontakozni az ő szemszöge és érzései, egy hirtelen váltásnak köszönhetően. Az író utólag szépen levezette milyen érzések zajlottak le belül az angyalban, ennek ellenére kicsit hiányoltam mindezt az elejéről.

 

Összességében kalandos és humoros, könnyed olvasmány, melyet bármikor előkaphatsz a táskádból. A borítóért külön dicséret jár, mert nagyon szépre sikerült.

Ajánlom azoknak akik szeretik a fantasyt- azon belül is az angyalokat-, a hosszan kibontakozó szerelmi szálat, és a kalandozást.

Biztos vagyok benne, hogy T.C.Lang következő könyve még kiforrottabb lesz, határozottan jó kezdésnek tartom ezt a regényt. Kíváncsian várom mivel örvendeztet meg minket legközelebb.

A könyv dedikálva pihen a polcomon. Nincs annál jobb érzés amikor egy személyre szóló üzenettel veheted birtokba a saját példányodat. :)

 

T.C.Lang hivatalos Facebook oldalát itt találod. A honlapját pedig itt

 

Szólj hozzá

regény szerelem fantasy angyalok romantika angyal haiti Isten A Lámpás nyomában Alvilág olvasshazaiíróktól olvasshazait T.C.Lang Lang Tünde Lovasok