Olvass Hazait!

Az első kizárólag hazai kortárs írókat támogató blog

2019. aug 14.

Ettől a könyvtől tuti eldobod az agyad!

írta: Demencze Ilona
Ettől a könyvtől tuti eldobod az agyad!

Hartay Csaba - Köszönöm a befogadást! című kötete biztosan kiveri páraknál a biztosítékot. Szarkasztikus, humoros, néha már "túmáccs", de mégis könnyesre röhögős stílusával kiváló útitárs lehet ez a böszme nagy telefont imitáló könyvecske. Például ha nyaralni mész "kicsiddel". 

998801a65e36ce63759143f58c10dfa3.jpg

Kép forrása: Athenaeum kiadó

A Viharsarki Kattintós nevű blogra hosszú évekkel ezelőtt hívta fel a figyelmemet legjobb barátom: Robi. Azt mondja nekem egyik reggel, amikor sunyi kuncogáson kaptam a munkahelyen: "Van ez a Szarvasi csóka, és rohadt jó poénokat tol. Nézd meg! Viharsarki Kattintós. Viharsarok! Érted?" Vagy valami ilyesmit. Na, azóta függő lettem. A prózai írások legnagyobb részét itt tette közzé, azóta viszont a Facebook ...

Tovább Szólj hozzá

Hartay Csaba olvasshazait

2019. máj 30.

Ki mondta, hogy nem a novellák korszakát éljük?

írta: Demencze Ilona
Ki mondta, hogy nem a novellák korszakát éljük?

Az évszázadok alatt olyan mértékben felgyorsult az életvitelünk, hogy badarság azt állítani: "nem a novellák korát éljük". Mindig mindenhova rohanunk. Hosszú perceket töltünk tömegközlekedési eszközökön nap mint nap, és közben a telefonjainkat nyomkodjuk - legtöbbször- céltalanul. Én szívesen hordok magamnál különféle novellásköteteket az ilyen esetekre. Általában vékonyak, a történetek hosszúsága pedig pontosan az ilyen unalmas perceket tudják izgalmasan kitölteni. 

Németh Krisztin a a Vas megyei Torony községben született, jelenleg Szombathelyen éli mindennapjait. A  nemrégiben megjelent Sorsforgácsok című kötetében több történet is fűzhető szülőhelyéhez. A könyv hat különálló és három összefüggő novellát, ...

Tovább Szólj hozzá

2019. máj 16.

Megszűnt a Magyar Tudományos Akadémia Vámpírkutató Intézete

írta: Demencze Ilona
Megszűnt a Magyar Tudományos Akadémia Vámpírkutató Intézete

Gaura Ágnes - Borbíró Borbála című sorozatának első részében legalábbis így történt. A Vámpírok múzsája a Magyarországon játszódó urban fantasyk krémjébe sorolható. Aki érzelmes, romantikus vámpírszerelemre vágyik, annak csalódást kell okozzak, mert ez a könyv minden, csak nem "csillámlikantróp" sztori. Tökös bölcsészeknek kötelező! 

Fülszöveg:
"Borbíró ​Borbála a magyarországi Vámpírkutató Intézet alkalmazottja, bakancsos tudós és magánéleti szerencsétlenség, akinek a munkája a mindene – ám amikor hatalomra kerül az Emberfeletti Összefogás Pártja, az intézet az élőholtak megnövekedett politikai befolyásának köszönhetően bezárja kapuit. Mit tehet egy állástalan vámpírkutató egy olyan Magyarországon, ...

Tovább Szólj hozzá

2019. ápr 24.

Ezeket várom legjobban az idei Könyvfesztiválon

írta: Demencze Ilona
Ezeket várom legjobban az idei Könyvfesztiválon

2019. április 25-én megnyitja kapuit a  26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál , melyet az összes könyvmollyal egyetemben én is nagyon várok. Nagy bánatomra sajnos idén úgy alakul, hogy csak vasárnap délelőtt fogok tudni kiszaladni. Rengeteg szombati programról fogok lemaradni, amiket szívesen megnéztem volna, de próbálok nem csüggedni. A fesztivál idén is rengeteg íróvendéget, dedikálást és érdekes programot kínál a könyvszerető embereknek. A részletes PROGRAMOT   ITT találjátok, érdemes jól átböngészni és külön kiírni azt, ami érdekel. A DEDIKÁLÁSOK időpontjait ITT tudjátok megtekinteni.  Megmutatom nektek, melyik az a négy hazai megjelenés, amiket feltétlen beszerzek. 

 

1. Moskát Anita : Irha és bőr
kf4.jpg

Az írótól ...

Tovább Szólj hozzá

könyvfesztivál

2019. már 28.

Pillangókisasszony újragondolva

írta: Demencze Ilona
Pillangókisasszony újragondolva

Puccini operája mesekönyvben

Acsai Roland és a Holnap Kiadó legújabb közös projektje a Giacomo Puccini operája alapján megálmodott Pillangókisasszony, mely a Mesék az Operából sorozat legújabb kötete. A Csipkerózsikáról már olvashattatok ajánlót korábban, most pedig ezt a gyönyörű könyvet szeretném nektek bemutatni. 

Fülszöveg:  
"Kicsi-szív és Kicsi-kard szerelme gyümölcseként megszületik Pillangó, a gyönyörű lány. Felcseperedve, szülőfaluját elhagyva Pillangó gésának szegődik a gonosz Goróhoz, majd beleszeret a Nyugatról érkezett katonába, Pinkertonba. De a fess fiatalember nem az, akinek mutatja magát, és a romantikus mese hamar drámai fordulatot vesz.

A Pillangókisasszony szomorú, mégis felemelő története a varázslatos Japán kulisszái közé ...

Tovább Szólj hozzá

2019. már 08.

Amikor egy anya nem szeret

írta: Demencze Ilona
Amikor egy anya nem szeret

Szentesi Éva - Pedig olyan szépen éltek ajánló

Szabados Ági Nincs időm olvasni kihívás Facebook csoportjában figyeltem fel Szentesi Éva könyvére, melyet egyetlen nap alatt olvastam el még januárban. Bár gyorsan végeztem vele, a Pedig olyan szépen éltek nem nevezhető egy könnyű olvasmánynak, igen komoly mondanivalója van, és nem rejti véka alá dolgokat. Tömören: Szentesi Éva engem kilóra megvett az elkövetkezendő összes könyvére. 

Fülszöveg:
"Nyilánszki Mari hétéves. Egy Tisza-menti kisvárosban él, fullasztó, szeretet nélküli közegben. Kopogós cipőről, Barbie babáról és arról álmodozik, hogy az anyukája, amikor nagy ritkán hozzá szól egyáltalán, ne úgy szólítsa, hogy „Mari, fiam”. Nem csoda hát, hogy amint tud, elmenekül otthonról. Önmagát és a boldogságot ...

Tovább Szólj hozzá

szentesi éva pedig olyan szépen éltek szentesi éva pedig olyan szépen éltek

2019. már 01.

Pircsi és a zombizűr

írta: Demencze Ilona
Pircsi és a zombizűr

Tina Markus gondolt egyet és a régi mesék szereplőit bedobta egy képzeletbeli zsákba, majd hozzájuk adott némi számítógépes játékot, egy kis huszonegyedik századi életérzést bő humorral megspékelve, majd megkutyulta az egészet. A fülszöveg alapján kimondottan felkeltette az érdeklődésemet, el sem tudtam képzelni mi sül ki ebből a kiskamaszoknak szóló történetből. 

Fülszöveg
"Mit ​tennél, ha egy nap választanod kell: meglapulsz, vagy megmented a saját nagymamád?
Pircsi egy átlagos 14 éves lány, aki soha nem gondolná, hogy a saját nagymamája többet is tud annál, mint a panelházak közé szorult parkban pletykálni a szomszédasszonyokkal. Ám amikor azt látja, hogy a nagyija egyszer csak eltűnik a szeme elől, gondolkodás nélkül ...

Tovább Szólj hozzá

zombi pircsi és a zombizűr tina markus

2019. feb 05.

Tóth Anikó Dóra - Puszimanók

írta: Demencze Ilona
Tóth Anikó Dóra - Puszimanók

Mesék a szép álmokért

Az író legelső könyve a Jobbra húzott történetek , melyről már olvashattatok blogon, egy felnőtteknek szóló riportkönyv, napjaink népszerű társkeresőjéről a Tinderről. Anikó nagy vágya, hogy egyszer gyermekeknek fog történeteket írni, most megvalósult. A Puszimanók történetét saját unokahúga ágya mellett találta ki, akiről a könyv főszereplőjét is elnevezte. Mivel Olívia tagadhatatlanul imádta ezeket a meséket, nem volt kérdés, hogy azonnal papírra is vesse őket. 

020-600x900.jpgTóth Anikó Dóra és a Puszimanók
/Kép forrás: www.tothanikodora.hu/ 

Fülszöveg :  

" Mindenkinek saját puszimanója van. Igen, neked is. Sejtelmed sem volt róla? Pedig van, méghozzá nem is akármilyen!

Ő az, aki minden este lecsúszdázik hozzád egy ...

Tovább Szólj hozzá

mese mesekönyv tóthanikódóra puszimanók

2019. jan 31.

Ha egyszer csontok hullanak az égből

írta: Demencze Ilona
Ha egyszer csontok hullanak az égből

Valóban pusztulásra vagyunk ítélve?

Acsai Roland író, műfordító, költő, több irodalmi díj bezsebelője. Eddig gyermekeknek szánt könyveiről olvashattatok a blogon két ízben is: A betondzsungel könyve  és a Csipkerózsika  nagy sikernek örvend a Holnap Kiadó gondozásában. Tagadhatatlan, hogy imádom   Roland műveit, legújabb regénye a felnőtt korosztálynak írt  Csonthavazás , azonban minden várakozásomat felülmúlta. Kaptam egy posztapokaliptikus disztópiát, ami egyben  urban fantasy, és fejlődéstörténet is.  

Fülszöveg :  
Az elképzelt város elképzelt emberei nem tudják, miért hullanak csontok az égből, de egyesek azt rebesgetik, hogy az égben a jó és a rossz angyalok csatája zajlik, ami hatással van a város lakóinak – különösen Per, Ethümia és Hanna ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló acsai roland csonthavazás Acsai Roland Csonthavazás

2019. jan 24.

Egy nem mindennapi Európai kiruccanás története

írta: Demencze Ilona
Egy nem mindennapi Európai kiruccanás története

Avagy, meddig tartható fent egy édes hármas?

Sienna Cole - Négyszáz nap szabadság című igen vaskos könyve, akár megbotránkoztatható is lehetne egy édes hármas kapcsolat kibontakoztatása miatt, szerintem viszont így jó, ahogy van. Mielőtt még azt gondolnátok, hogy ez is csak egy féktelen orgiáról szóló erotikus maszlag, ki kell ábrándítsalak, mert Dena, Patrick és Jason triumvirátusa sokkal több érzelemmel, titokkal és komoly problémákkal tarkított, mintsem szexuális jelentek egymás után pakolásával. 

19366298_238136266701960_8849557984176924576_n.jpg
Stílusos borító
/Kép forrása: Sienna Cole hivatalos Facebook oldala/

Fülszöveg:
"Elképzelted ​már, milyen lenne egyszerűen kilépni az életedből?  Magad mögött hagyni mindent? 
Dena egy jó nevű londoni reklámügynökségnél dolgozik, és minden vágya, hogy fényes ...

Tovább Szólj hozzá