Olvass Hazait!

Az első kizárólag hazai kortárs írókat támogató blog

2019. ápr 24.

Ezeket várom legjobban az idei Könyvfesztiválon

írta: Demencze Ilona
Ezeket várom legjobban az idei Könyvfesztiválon

2019. április 25-én megnyitja kapuit a  26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál , melyet az összes könyvmollyal egyetemben én is nagyon várok. Nagy bánatomra sajnos idén úgy alakul, hogy csak vasárnap délelőtt fogok tudni kiszaladni. Rengeteg szombati programról fogok lemaradni, amiket szívesen megnéztem volna, de próbálok nem csüggedni. A fesztivál idén is rengeteg íróvendéget, dedikálást és érdekes programot kínál a könyvszerető embereknek. A részletes PROGRAMOT   ITT találjátok, érdemes jól átböngészni és külön kiírni azt, ami érdekel. A DEDIKÁLÁSOK időpontjait ITT tudjátok megtekinteni.  Megmutatom nektek, melyik az a négy hazai megjelenés, amiket feltétlen beszerzek. 

 

1. Moskát Anita : Irha és bőr
kf4.jpg

Az írótól ...

Tovább Szólj hozzá

könyvfesztivál

2019. már 28.

Pillangókisasszony újragondolva

írta: Demencze Ilona
Pillangókisasszony újragondolva

Puccini operája mesekönyvben

Acsai Roland és a Holnap Kiadó legújabb közös projektje a Giacomo Puccini operája alapján megálmodott Pillangókisasszony, mely a Mesék az Operából sorozat legújabb kötete. A Csipkerózsikáról már olvashattatok ajánlót korábban, most pedig ezt a gyönyörű könyvet szeretném nektek bemutatni. 

Fülszöveg:  
"Kicsi-szív és Kicsi-kard szerelme gyümölcseként megszületik Pillangó, a gyönyörű lány. Felcseperedve, szülőfaluját elhagyva Pillangó gésának szegődik a gonosz Goróhoz, majd beleszeret a Nyugatról érkezett katonába, Pinkertonba. De a fess fiatalember nem az, akinek mutatja magát, és a romantikus mese hamar drámai fordulatot vesz.

A Pillangókisasszony szomorú, mégis felemelő története a varázslatos Japán kulisszái közé ...

Tovább Szólj hozzá

2019. már 08.

Amikor egy anya nem szeret

írta: Demencze Ilona
Amikor egy anya nem szeret

Szentesi Éva - Pedig olyan szépen éltek ajánló

Szabados Ági Nincs időm olvasni kihívás Facebook csoportjában figyeltem fel Szentesi Éva könyvére, melyet egyetlen nap alatt olvastam el még januárban. Bár gyorsan végeztem vele, a Pedig olyan szépen éltek nem nevezhető egy könnyű olvasmánynak, igen komoly mondanivalója van, és nem rejti véka alá dolgokat. Tömören: Szentesi Éva engem kilóra megvett az elkövetkezendő összes könyvére. 

Fülszöveg:
"Nyilánszki Mari hétéves. Egy Tisza-menti kisvárosban él, fullasztó, szeretet nélküli közegben. Kopogós cipőről, Barbie babáról és arról álmodozik, hogy az anyukája, amikor nagy ritkán hozzá szól egyáltalán, ne úgy szólítsa, hogy „Mari, fiam”. Nem csoda hát, hogy amint tud, elmenekül otthonról. Önmagát és a boldogságot ...

Tovább Szólj hozzá

szentesi éva pedig olyan szépen éltek szentesi éva pedig olyan szépen éltek

2019. már 01.

Pircsi és a zombizűr

írta: Demencze Ilona
Pircsi és a zombizűr

Tina Markus gondolt egyet és a régi mesék szereplőit bedobta egy képzeletbeli zsákba, majd hozzájuk adott némi számítógépes játékot, egy kis huszonegyedik századi életérzést bő humorral megspékelve, majd megkutyulta az egészet. A fülszöveg alapján kimondottan felkeltette az érdeklődésemet, el sem tudtam képzelni mi sül ki ebből a kiskamaszoknak szóló történetből. 

Fülszöveg
"Mit ​tennél, ha egy nap választanod kell: meglapulsz, vagy megmented a saját nagymamád?
Pircsi egy átlagos 14 éves lány, aki soha nem gondolná, hogy a saját nagymamája többet is tud annál, mint a panelházak közé szorult parkban pletykálni a szomszédasszonyokkal. Ám amikor azt látja, hogy a nagyija egyszer csak eltűnik a szeme elől, gondolkodás nélkül ...

Tovább Szólj hozzá

zombi pircsi és a zombizűr tina markus

2019. feb 05.

Tóth Anikó Dóra - Puszimanók

írta: Demencze Ilona
Tóth Anikó Dóra - Puszimanók

Mesék a szép álmokért

Az író legelső könyve a Jobbra húzott történetek , melyről már olvashattatok blogon, egy felnőtteknek szóló riportkönyv, napjaink népszerű társkeresőjéről a Tinderről. Anikó nagy vágya, hogy egyszer gyermekeknek fog történeteket írni, most megvalósult. A Puszimanók történetét saját unokahúga ágya mellett találta ki, akiről a könyv főszereplőjét is elnevezte. Mivel Olívia tagadhatatlanul imádta ezeket a meséket, nem volt kérdés, hogy azonnal papírra is vesse őket. 

020-600x900.jpgTóth Anikó Dóra és a Puszimanók
/Kép forrás: www.tothanikodora.hu/ 

Fülszöveg :  

" Mindenkinek saját puszimanója van. Igen, neked is. Sejtelmed sem volt róla? Pedig van, méghozzá nem is akármilyen!

Ő az, aki minden este lecsúszdázik hozzád egy ...

Tovább Szólj hozzá

mese mesekönyv tóthanikódóra puszimanók

2019. jan 31.

Ha egyszer csontok hullanak az égből

írta: Demencze Ilona
Ha egyszer csontok hullanak az égből

Valóban pusztulásra vagyunk ítélve?

Acsai Roland író, műfordító, költő, több irodalmi díj bezsebelője. Eddig gyermekeknek szánt könyveiről olvashattatok a blogon két ízben is: A betondzsungel könyve  és a Csipkerózsika  nagy sikernek örvend a Holnap Kiadó gondozásában. Tagadhatatlan, hogy imádom   Roland műveit, legújabb regénye a felnőtt korosztálynak írt  Csonthavazás , azonban minden várakozásomat felülmúlta. Kaptam egy posztapokaliptikus disztópiát, ami egyben  urban fantasy, és fejlődéstörténet is.  

Fülszöveg :  
Az elképzelt város elképzelt emberei nem tudják, miért hullanak csontok az égből, de egyesek azt rebesgetik, hogy az égben a jó és a rossz angyalok csatája zajlik, ami hatással van a város lakóinak – különösen Per, Ethümia és Hanna ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló acsai roland csonthavazás Acsai Roland Csonthavazás

2019. jan 24.

Egy nem mindennapi Európai kiruccanás története

írta: Demencze Ilona
Egy nem mindennapi Európai kiruccanás története

Avagy, meddig tartható fent egy édes hármas?

Sienna Cole - Négyszáz nap szabadság című igen vaskos könyve, akár megbotránkoztatható is lehetne egy édes hármas kapcsolat kibontakoztatása miatt, szerintem viszont így jó, ahogy van. Mielőtt még azt gondolnátok, hogy ez is csak egy féktelen orgiáról szóló erotikus maszlag, ki kell ábrándítsalak, mert Dena, Patrick és Jason triumvirátusa sokkal több érzelemmel, titokkal és komoly problémákkal tarkított, mintsem szexuális jelentek egymás után pakolásával. 

19366298_238136266701960_8849557984176924576_n.jpg
Stílusos borító
/Kép forrása: Sienna Cole hivatalos Facebook oldala/

Fülszöveg:
"Elképzelted ​már, milyen lenne egyszerűen kilépni az életedből?  Magad mögött hagyni mindent? 
Dena egy jó nevű londoni reklámügynökségnél dolgozik, és minden vágya, hogy fényes ...

Tovább Szólj hozzá

2019. jan 17.

Lehet-e technológiai fegyver egy gondolatból?

írta: Demencze Ilona
Lehet-e technológiai fegyver egy gondolatból?

Rémtettekkel teli a Rémteremtő

Képzelj el egy olyan találmányt, amely képes a puszta gondolataidat megjeleníteni! Mit tennél ha a birtokodban lenne? Ronil Caine- Rémteremtő című második regénye (az első 2016-ban a Lilian volt) lazán megüti azt a mércét, amit egy jó sci-fi regénytől elvár az ember. Izgalmas és jól felépített, illetve stílusban is hozza azt a szintet ami szinte letehetetlenné teszi a könyvet.

Fülszöveg
"Ha ​egy technológia lehetővé tenné, hogy valósággá változtasd a gondolataidat, mihez kezdenél? Meggazdagodnál? Illuzionistaként sztár lennél? Segítenél másoknak? Vagy eltakarítanád a szabadlábon lévő bűnözőket? Miért is ne, egy gondolat nem hagy semmilyen nyomot, nem igaz? 
Dai intelligens fiatalember, aki barátjával, Artival megalkot egy ...

Tovább Szólj hozzá

galaktika ronil caine rémteremtő ronil caine rémteremtő

2019. jan 11.

Modern családi dráma két felvonásban

írta: Demencze Ilona
Modern családi dráma két felvonásban

Diana Soto- Csak a bolondok boldogok

Diana Soto egy nagyon tehetséges költő és drámaíró, akinek legújabb kötete nemrégiben jelent meg. A Csak a bolondok boldogok egy két felvonásos dráma, melyre még  William  Shakespeare is biztosan rányomna egy lájkot. A műfaj klasszikusan a középiskolás éveinket juttatja eszünkbe, ám ez egy igazi modern dráma. A huszonegyedik században is akad bőven kivesézni való probléma, Diana Soto pedig nem szűkölködött ezek felhasználásával. 

48394528_935950579940984_594403506463440896_n.jpg

Író és műve
/Forrás: Diana Soto Facebook oldala/

Fülszöveg

"Csupán 24 óra kell ahhoz, hogy a világ a feje tetejére álljon. Pákozdiék elsőre hétköznapi családnak tűnnek. Egy mindent tudni akaró anya, egy fotelbe ragadt apa és egy különleges titkot rejtő testvérpár. Ez a szombat reggel ...

Tovább Szólj hozzá

2018. dec 12.

Visszaszámlálás, vagy egy új korszak kezdete?

írta: Demencze Ilona
Visszaszámlálás, vagy egy új korszak kezdete?

Ákos50

Talán nincs is olyan ember Magyarországon, aki számára Kovács Ákos neve ismeretlen lenne. A Kossuth- díjas dalszövegíró, költő, énekes, méltó módon tudhatja magáénak a közönség szeretetét és elismerését. Dalszövegeit milliók ismerik, magyarul és angolul egyaránt. Ötven nappal az ötvenedik születésnapja előtt, közösségi oldalán elindított egy visszaszámlálást, melynek gyümölcse egy gyönyörű jubileumi kiadvány lett, kibővített tartalommal. 
A blogbejegyzés nem szponzorált, minden mondat a saját véleményemet tükrözi.

akos1.jpgÁkos a megjelent kiadvánnyal
/Forrás: https://www.facebook.com/AkosOfficial/

A fenti képről rögtön szembetűnik, hogy ez bizony nem egy egykezes olvasmány. A könyv minőségében is magasan hozza azt a ...

Tovább Szólj hozzá

ákos ákos50