2017. aug 21.

Holdlovagok

írta: Demencze Ilona
Holdlovagok

Adott egy történész és egy japán animációs mese. Mi történik ha a kettő találkozik? Jó sok kutatás után megszületik egy regény. Seléné holdistennő legendája egészen az ókorig nyúlik vissza, mely kiváló alapját képezi egy izgalmakkal teli regény megalkotásnak. Íme az ősi írás: 

Theokritos: Endymion 

Endymiont a pásztort,
Amint őrizte nyáját,
Holdistennő Seléné
Meglátta s megszerette.
Lejött hozzá az égből
A Latmosz erdejébe,
Hozzásimult az ágyán.
Boldogság lett a része. 
Alszik már mindörökre,
Álmában meg se rezzen
Endymion, a pásztor.

A történet főszereplői Holdlovagok, akik a keresztes lovagokhoz hasonlóan, mindenféle erénnyel rendelkeztek. Bátorság, becsület, hűség, erő képviselői ők, némi mágikus erővel megspékelve. Az uralkodó halála után azonban felüti a fejét a cselszövés, és valami megváltozik. Tanítványból és barátból ellenség válik, a Holdlovagokat is megkörnyékezi a sötétség. A fenyegető erő jelenléte végigkíséri az egész könyvet, hosszú évek elteltével is tartogat még bőven izgalmakat. Az ifjú lovagokból felnőtt férfiak érnek, akinek a feladatukká válik, hogy a minden tudásukat tanítványaikra örökítsék. A bölcs és erős Seyanus-nak nem csupán külső fenyegetéstől kell tartania, hanem a várfalon belüli ármánytól is. 

17496369_10208213221195986_1835859606_n_1490359724.jpg

A könyvet tagadhatatlanul átitatja az író történész kiléte, amely megmutatkozik a stíluson és a történetvezetésen is. Nem sütöm rá, hogy a regény tökéletes, írástechnikailag van még hova fejlődni, a párbeszédeken finomítani, viszont első könyves íróként, minden segítség nélkül megalkotni egy regényt nem egyszerű. A történet nagyon jól ki van találva, a fordulatok váratlanok és jól kiterveltek. Érződik a sok kutató munka eredménye. Papp János esetében ebben rejlik a megfelelő kompenzáció titka.  

Ajánlom azoknak, akik szeretik a fantasyt és a lovagos kalandozós történeteket.

Az íróról és a könyvről bővebben itt olvashattok

Facebook elérhetőség ITT

A könyvet megrendelhetitek az alábbi linkeken: 

https://konyv-tar.hu/termek/lunae-equester-holdlovagok/

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Holdlovagok&id=280734&type=22

https://www.libri.hu/konyv/lunae_equester.holdlovagok.html

 

Szólj hozzá