2017. jún 22.

Fergeteges Lada-kaland!

írta: Demencze Ilona
Fergeteges Lada-kaland!

Ahol a retró és a kortárs egy húron pendül

Június 19-én kezdetét vette az országjáró Lada-kaland a retrovasak.hu szervezésében. Bense Róbert barátommal elterveztük, hogy idén közösen vágunk bele kis hazánk felfedezésébe. Robi a tesztelok.hu és a retrovasak.hu főszerkesztőjeként, fantasztikus hangulatú cikkekkel veszi le a lábukról az olvasókat. Egyedi stílussal, és szívből jövő szavakkal teszi izgalmassá írásait. Az 1200s mellett Lada Hungary felajánlása által egy Vesta is vigyázni/követni fogja utunkat. A nagypapi és az unoka közös útját kísérhetitek figyelemmel. 

lk4.jpg

A túra célja a retró autós találkozók mellett a hazai tájak, ismert és kevésbé ismert nevezetességek, kulturális programok felkutatása. Gyönyörű kis országunk rengeteg szépséget rejt magában, úgy éreztük, hogy vétek lenne ezeket kihagynunk az életünkből. Ezeket az élményeket megfűszerezzük kicsit az olvasshazait.blog.hu szájíze szerint is. 

Idén nem csupán a vasaké lesz a főszerep, hanem képbe jön a kortárs irodalom is. A túra időtartamára kiválasztottam pár meglepetés könyvet, melyeket még nem lepleznék le. Folyamatosan olvashattok majd belőlük ízelítőt, végül pedig az ajánlókat. A különféle helyszíneken igyekszem minél több íróval, költővel találkozni, miniinterjúkkal színesebbé tenni a palettát. Az eseményeket követhetitek a Facebook oldalamon is. Igazán különleges élmény lesz számomra, hiszen ilyenre még soha nem volt példa. Vas és papír, lóerő és a szavak erejének kombinálása, felemelő száguldás lesz minden szempontból. Remélem Ti is velünk tartotok!

A közel 2000 km-es túra során ezeken a helyszíneken találkozhattok velünk: 

lada_kaland_2017_utvonal-page-0011.jpg

Akár retró járműved, akár könyved van, szívesen találkozunk veled! (Ha egyik sincs, az se baj természetesen) Legyünk egy közös élménnyel gazdagabbak a fenti helyszínek bármelyikén. 

Nagyon fontos információ, a Ladát meg lehet nyerni a túra végén! A részletekért KATTINTS!

Kedvcsinálónak megnézhettek egy nagyon profi kis videót a járgányról, amire nagyon büszkék vagyunk. ITT

Nem utolsó sorban, nagy örömmel osztom meg veletek az "Olvass hazait!" bannerét, melyet Galina Erikának köszönhetek. Örök hálám érte! Remélem nektek is tetszik. 

banner01_copy1-03.png

Szólj hozzá