2017. máj 09.

Erotika, rejtély, gyilkosság egy kötetben

írta: Demencze Ilona
Erotika, rejtély, gyilkosság egy kötetben

P.C.Harris- Áronyoldal

Szereted ha magával ragad az érzékiség? Nem zavar ha közben egy rejtélyen is agyalnod kell? Akkor itt a neked való regény! 

P.C. Harris első könyves írónő, akinek sikerült elérnie, hogy a könyve megállja a helyét bármelyik másik külföldi író mellett a polcon. Annak ellenére, hogy megtartotta a gazdag, jóképű üzletember kliséjét, sikerült valami igazán egyedit David karakterének hátterébe varázsolnia. Az élete korántsem olyan egyszerű, mint azt megszoktuk a hasonló erotikus/romantikus regények férfi karaktereinél. David mindennapjait egy sötét titok lengi körül, egy gyilkosság, melynek körülményeit homály fedi. Megszállottan hajszolja az igazságot és a tettest, mindeközben egyre jobban megismeri Rachellet. Ámbár néhol ellentmondásos volt számomra a férfi személyisége, egyszer úgy viselkedik, mint egy tini, máskor pedig egy igazi férfiként lép fel. Rachelle személyisége végig hű maradt önmagához, tőle azt kaptam amit a karakterétől el lehetett várni. A mellékszereplők szimpatikusak voltak, pont a megfelelő mennyiséget kapjuk meg belőlük. 

A történettel kapcsolatban a megjegyzésem, hogy nagyobb szerepet engedtem volna a krimi résznek, jobban kibontottam volna a szálakat. Az erotika néhol túl nagy hangsúlyt kap a történetben, ez betudható a kiadói nyomásnak is. Jobban kijött volna ha nem egyből a testi vágyak kerülnek előtérbe, mert így hirtelennek tűnt a fellángoló szerelmi szál. Persze aki szereti az erotikában dúskáló részeket annak egy igazi kánaán lesz a könyv. Egy dolog szúrta igazán a szememet (pici SPOILER), Rachelle túl hamar épül fel a felébredése után, és túl gyorsan elnyomja az írónő a lány lelki fájdalmát. Egy ilyen esemény után az embernek nem az az első dolga, hogy egy jó kiadósat szexeljen. Mindezektől eltekintve a történet jól fel van építve, olvastatja magát, gördülékeny.

Olvasás közben azt veszi észre az ember, hogy egyszer csak iszonyatosan beindulnak az események. Az erotika mellett a krimi rész kellően kiegészíti az izgalmakat. Mindemellett egyedi stílusával és jó humorával igazán szórakoztató olvasmány. Úgy gondlom, hogy első könyvnek tökélesen megállja a helyét, sőt jobb is, mint sok külföldi erotikus/romantikus könyv. 

Biztosan állíthatom, hogy P.C.Harris a klisék elhagyásával igazán egyedit fog alkotni a következő regényével, amit már nagyon várok. Bátran ajánlom mindenkinek,aki szereti a romantikát, az erotikát, a rejtélyeket és a humort. Egy gyorsan kivégezhető olvasmány, amiben nem fogsz csalódni. 

P.C.Harris hivatalos Facebook oldala: 

https://www.facebook.com/PCHarris.iro/?fref=ts

Az Árnyoldal Facebook oldala: 

https://www.facebook.com/arnyoldal/?fref=ts

 

Szólj hozzá

krimi erotika szerelem gyilkosság szenvedély rejtély romantika