2017. ápr 20.

Felmosórongy, gyilkosság, űrkaland, polgárháború ... Hogy is van ez?

írta: Demencze Ilona
Felmosórongy, gyilkosság, űrkaland, polgárháború ... Hogy is van ez?

Minent megtudhatunk Egy űrállomás-takarító naplójából

Az élet úgy hozta, hogy a szerzőt hamarabb megismertem, mint magát a művet. Laci egy végtelenül kedves és humoros személy, aki miután előadta, milyen körülmények közt pattant ki a fejéből a sztori (aki kíváncsi kérdezzen rá személyesen, nem fogja megbánni) azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Nem csalódtam. Le se tudná tagadni, hogy Ő írta. 

A borító anyaga valami eszméletlen jó! Egyszerűen azt vettem észre, hogy akkor is fogdostam a könyvet, amikor már nem is olvastam. Szó szerint széttaperoltam annyira jó érzés volt kézben tartani. A betű és a könyv mérete pont ideális. A vastagságot inkább nem firtatom, mindenki nézze meg maga. (Igen, kedves olvasó ez valóban ennyi.) Ami miatt kicsit csalódott voltam, hogy sajnos maradtak benne nyomdai hibák a vége felé, illetve az utolsó fejezetben Max szemszögéből hirtelen E/3-ba csöppenünk, ami kisebb zavart keltett bennem. Utólag rákérdeztem és sajnos egy tördelési hiba miatt az előző fejezet utolsó mondata nem jó helyre került, ez bonyolította meg kissé a dolgot, így viszont már más a leányzó fekvése. Szóval ha olvassátok, erre Ti, kedves olvasók, már oda tudtok figyelni. 

Bővebben a könyvről: az a fajta sci-fi sztori, ami azért jött létre, hogy szórakoztasson. A stílus annyira laza és könnyed, szinte magától ivódnak az emberbe a mondatok. A leírásoknál elég szabad teret ad a fantáziánkban, ami nekem nagyon bejött. Ne számítson senki hatalmas, unalmas, mindent részletező monológokra. Felmerülhet a kérdés, főleg a nagy sci-fi rajongók körében, hogy ugyan mit kell egy űrállomáson takarítani? Kérem szépen ezen nem kell agyalni. Vannak taknyos űrlények akik gondoskodnak a pucolni való ágyneműről. 

Max karakterét nagyon megkedveltem, nem csak a humora, hanem az érzelmei, a gondolkodása és a kitartása miatt is. Nem egyszerű karbantartó, takarító személyzet, hanem egy spontán kalandvágytól fűtött harcos, aki nem fél szembenézni az ismeretlennel. Leginkább azt szerettem, hogy bármibe is keveredett a történet során, mindig kitartott önmaga mellett. 

A történetről nem szeretnék igazából semmit elárulni, hiszen szinte egy lélegzetvételnyi az egész könyv. Rengeteg eseménnyel és váratlan fordulatokkal tarkítva ragadja magával az embert.Van benne kalandozás, gyilkosság, akció, és persze egy kis takarítás is. A cselekményekből azonban úgy érzem,ha bármit elmondanék, az mind spoiler lenne, így tehát meghagyom az élvezetet. 

Ajánlom mindenkinek. De tényleg! Legyél sci-fi fan, egyszerű kalandor vagy olyan aki csak a rövid sztorikat kedveli. Van benne akció, humor, szerelem. Kell ennél több? Buszon, vonaton tökéletes társ az utazáshoz. 

Ha kedvet kaptál olvasd el az előzmény novellát a Wattpadról: 

https://www.wattpad.com/384145714-egy-%C5%B1r%C3%A1llom%C3%A1s-takar%C3%ADt%C3%B3-napl%C3%B3ja-sz%C3%B6k%C3%A9s-a-xendonr%C3%B3l

L.J.Wesley hivatalos Facebook oldala: 

https://www.facebook.com/ljwesley85/?fref=ts

 

 

 

Szólj hozzá

sci-fi űr űrállomás űrutazás olvasshazait Egy űrállomás-takarító naplója L.J.Wesley