2017. ápr 14.

Hogyan kísértsünk meg egy angyalt?

írta: Demencze Ilona
Hogyan kísértsünk meg egy angyalt?

Megtudhatod T.C.Lang- A Lámpás nyomában című regényéből

Mit tennél ha egy pucér angyalt találnál a házad előtt? Nem ám a göndör fürtös, dundi kis hapsikra gondolok. Miért is ne, angyalunk egy kifejlett hímegyed testében mutatkozik meg előttünk. De mégis mi a fenét keres itt?

A cím is mutatja, főhőseinknek egy nem is akármilyen lámpást kell megszerezniük, mielőtt kitör a totális apokalipszis. Aminek ráadásul még négy Lovasa is van. Természetesen mindegyikkel farkasszemet kell nézni. Egy szerelmes fantasy regény, mely elkalauzol minket földrészről földrészre. És még humoros is.

Szerintem legviccesebb rész, amikor angyalunk - Roanel- magára marad néhány percre az internet sötét bugyraival. Legalább másfél percig nem tudtam abbahagyni a hangos nevetést. (Facebook oldalamon ezt a részt közzé is tettem.) 

A történetvezetés szépen kidolgozott, gördülékeny és logikailag is jól felépített. Nyelvezete könnyen érthető, kellően kifejező, kerüli a slamposságot. 
Karakter kidolgozás szempontjából sajnos főhősnőnkkel Sarah-val nem tudtak kiegyezni. Nekem az ő személyisége néhol ellentmondásos volt, és a regény legnagyobb részében önzőnek találtam a viselkedését. Úgy éreztem, hogy legszívesebben fenéken billenteném. Az Alvilágban azonban sikeresen bebizonyította, hogy igenis önfeláldozó tud lenni, és mások érdekeit képes a sajátjai elé helyezni. Ezért a jelenetért billent át a szimpátia mérlegem.

Roanellel kapcsolatban az elején nagyon keveset tudunk meg, csak a párbeszédekből derülnek ki információk. Körülbelül a könyv közepe fele kezd kibontakozni az ő szemszöge és érzései egy hirtelen váltásnak köszönhetően. Én legalábbis elég hirtelennek éreztem, annak ellenére is, hogy az írónő utólag szépen levezette milyen érzések zajlottak le belül az angyalban. Tudom, hogy a csattanó miatt kapott kevesebb részt az ő szemszöge, viszont így maradt bennem egyfajta hiányérzet. 


A kedvenc részemnek a Pestisest jelölném meg. Ez a fejezet, a helyszín választás és az események szempontjából is lehengerlő volt. Haiti, totális katasztrófa, élethűen megírva minden egyes mozzanata. Ennek a résznek az elolvasása után le kellett tennem a könyvet egy napra, hogy megemésszem. Nagyon megragadott, azt éreztem, hogy a karakterekkel együtt voltam jelen a helyszínen. Zseniálisan meg van írva! Imádom! Ezért az érzésért külön köszönet jár az írónőnek. 
Összességében olvasmányos, kalandos és humoros. Könnyed olvasmány,melyet bármikor előkaphatsz a táskádból. A borítóért külön dicséret jár, mert nagyon szépre sikerült.

Ajánlom azoknak akik szeretik a fantasyt- azon belül is az angyalokat-, a hosszan kibontakozó szerelmi szálat, a kalandozást és akik könnyed szórakozásra vágynak.

Biztos vagyok benne, hogy T.C.Lang következő könyve még kiforrottabb lesz, első könyves íróként azonban jó kezdésnek tartom ezt a regényt. Kíváncsian várom mivel örvendeztet meg minket legközelebb.

A könyv dedikálva pihen a polcomon. Nincs annál jobb érzés amikor egy személyre szóló üzenettel veheted birtokba a saját példányodat. :)

T.C.Lang hivatalos Facebook oldala:

https://www.facebook.com/tclang.szerzo/?fref=ts

Honlapja:

http://tclang.hu

 

Szólj hozzá

regény szerelem fantasy angyalok romantika angyal haiti Isten A Lámpás nyomában Alvilág olvasshazaiíróktól olvasshazait T.C.Lang Lang Tünde Lovasok