2017. ápr 04.

Olvass hazait az utcán is!

írta: Demencze Ilona
Olvass hazait az utcán is!

Bár nem könyv, de hazai, és irodalom! Fontosnak tartom társadalmi szerepvállalásunkat a hajléktalanság kérdésében. Jó kapni, de adni is legalább olyan jó. Ajánlom mindenki figyelmébe Trényi István- A lét a tét című hetilapját, mely bárki számára elérhető. A lap teli van gyönyörű versekkel, komoly gondolatokkal, humorral, melyeket egy nyugalmas félórában, a reggeli kávé mellett élvezhet az ember. 

Ajánlom még a Fedél Nélkül magazint, melynek bár terjesztői és szerkesztői nem ugyanazok, de a pénz mindig jó helyre kerül. Azok a hajléktalan emberek, akik ezeket a lapokat megtöltik tartalommal, mind köztünk élnek. Kiváló tehetségek mellett sétálunk el az utcán, miközben talán észre se vesszük őket. 

Úgy gondolom, hogy a hajléktalanság egy igen kézenfekvő téma, melyet a művészeknek íróknak, költőknek, filmeseknek, stb. észre kellene venni. Col Legno zeneszerző az egyetlen ember, aki a hontalan emberek sorsát felkarolva (Csábi István Örkény-díjat nyert hajléktalan író novellája alapján) létrehozta Az egyetlen hajléktalan című operáját. Interjúmat Col Legnoval a Drót online hasábjain hozom a következő posztomban. 

Szólj hozzá

opera segítség társadalom hajléktalan homless Fedél Nélkül hajléktalanopera társadalmi szerep Col Legno A lét a tét