Olvassunk hazai kortárs íróktól

Olvass hazait!

Fergeteges Lada-kaland!

Ahol a retró és a kortárs egy húron pendül

2017. június 22. - Demencze Ilona

Június 19-én kezdetét vette az országjáró Lada-kaland a retrovasak.hu szervezésében. Bense Róbert barátommal elterveztük, hogy idén közösen vágunk bele kis hazánk felfedezésébe. Robi a tesztelok.hu és a retrovasak.hu főszerkesztőjeként, fantasztikus hangulatú cikkekkel veszi le a lábukról az olvasókat. Egyedi stílussal, és szívből jövő szavakkal teszi izgalmassá írásait. Az 1200s mellett Lada Hungary felajánlása által egy Vesta is vigyázni/követni fogja utunkat. A nagypapi és az unoka közös útját kísérhetitek figyelemmel. 

lk4.jpg

A túra célja a retró autós találkozók mellett a hazai tájak, ismert és kevésbé ismert nevezetességek, kulturális programok felkutatása. Gyönyörű kis országunk rengeteg szépséget rejt magában, úgy éreztük, hogy vétek lenne ezeket kihagynunk az életünkből. Ezeket az élményeket megfűszerezzük kicsit az olvasshazait.blog.hu szájíze szerint is. 

Idén nem csupán a vasaké lesz a főszerep, hanem képbe jön a kortárs irodalom is. A túra időtartamára kiválasztottam pár meglepetés könyvet, melyeket még nem lepleznék le. Folyamatosan olvashattok majd belőlük ízelítőt, végül pedig az ajánlókat. A különféle helyszíneken igyekszem minél több íróval, költővel találkozni, miniinterjúkkal színesebbé tenni a palettát. Az eseményeket követhetitek a Facebook oldalamon is. Igazán különleges élmény lesz számomra, hiszen ilyenre még soha nem volt példa. Vas és papír, lóerő és a szavak erejének kombinálása, felemelő száguldás lesz minden szempontból. Remélem Ti is velünk tartotok!

A közel 2000 km-es túra során ezeken a helyszíneken találkozhattok velünk: 

lada_kaland_2017_utvonal-page-0011.jpg

Akár retró járműved, akár könyved van, szívesen találkozunk veled! (Ha egyik sincs, az se baj természetesen) Legyünk egy közös élménnyel gazdagabbak a fenti helyszínek bármelyikén. 

Nagyon fontos információ, a Ladát meg lehet nyerni a túra végén! A részletekért KATTINTS!

Kedvcsinálónak megnézhettek egy nagyon profi kis videót a járgányról, amire nagyon büszkék vagyunk. ITT

Nem utolsó sorban, nagy örömmel osztom meg veletek az "Olvass hazait!" bannerét, melyet Galina Erikának köszönhetek. Örök hálám érte! Remélem nektek is tetszik. 

banner01_copy1-03.png

Misztikum a köbön!

Egy elképesztő történet Veres Attila tollából

Veres Attila- Odakint sötétebb című regénye annál is több, mint amit a fülszöveg sejtet. Ha korábban még nem hallottatok róla, a cinegore.net interjúját ITT olvashatjátok az íróval. 

18950924_326555087775584_8039105378414652200_n.jpg

(Kép forrás: Veres Attila írói oldala) 

Mivel egy teljesen friss megjelenésről van szó, nem szeretnék belemenni túlzott spoilerekbe. Mindemellett nem fogom senki munkásságához hasonlítani, mint ahogy azt már előttem megtették páran. Hazai a hazaiban, mondhatnám így is. Nem csupán azért éreztem különös bizsergést, mert Magyarországon játszódik, hanem mert olyan hangulati elemekkel tarkította a regényt, amelyek semelyik nemzet nem tudhat a magáénak, csak mi. 

Bár tudjuk, hogy a fejezetek elején található visszaemlékezések (riportok, újságcikkek, dalszövegek) mind a képzelet szüleményei, mégis van valami borzongatóan hiteles benne. Szinte a fejemben hallottam Torgyán József hangját ahogy a következő nyilatkozatot tette: 

"Az ökológiai egyensúly érdekében telepeket hozunk létre az Eseményterületen. 10-12 telepet, ahol a cellofoidák békében élhetnek, szakemberek gondoskodnak majd róluk. Az ország kristálytejellátása pedig zavartalan lesz." 

A történéseket Gábor szemszögéből kísérhetjük figyelemmel, aki elhatározza, hogy új életet kezd. (A regény végéhez érve, ez a mondat teljesen új értelmet nyert számomra.) Helyszínként bármelyik vidéki falut vagy kisvárost el tudom képzelni. Talán mindenhol van egy Mátyás presszó, ahol az idő megállt, a megszokott arcok sose kopnak ki belőle. Különösen tetszett, ahogy az író egyfajta görbetükröt állít a társadalomnak frappáns megjegyzéseivel. Sajátos humora végigkíséri a regény minden mozzanatát, amiben van valami abszurdum.

Az információ adagolása zseniális volt, az ember érezheti a fejében kigyúló villanykörtét, ahogy minden kezd értelmet nyerni és összeállni egyetlen masszává. Annyira izgalmas, gördülékeny és egyszerre meghökkentő az írásmód, hogy nem lepődtem meg amikor a sültkrumpli kiesett a számból evés közben. Minden egyes oldalnál azt éreztem, hogy a könyv letehetetlen. 

A kedvenc karakterem Szabolcs, akit sajnos össze kell kössek az egyetlen negatív élményemmel a könyvet illetően. Az egy regényre jutó spanglik számának világrekordját biztos Veres Attila nyerné, mindaddig amíg valaki fel nem találja a Nagy füves könyv-et. Nekem kicsit sok volt belőle, bár próbáltam egy mechanizmusként felfogni a spanglisodrás/ elszívás sűrű jelenlétét. Kicsit túlzásnak éreztem, mint egy szexmaraton hétvége után a ráadást. Visszatérve Szabolcsra, egy igen kedvelhető karakter, aki csak teszi a dolgát és lazul a világba. Jó megfigyelő, a cellofoidákkal különös odafigyeléssel törődik, főként metált hallgat. 

"Úgy éreztem lett saját állatom. Egyébként mindegyikkel játszottunk. Volt, akinek labdákat dobáltunk, volt, akit bottal kellett piszkálni, ketten a kötélhúzást imádták, egy pedig csak akkor nyugodott meg, ha Szabolcs LGT-dalokat énekelt neki."

Léna személyét valahogy nem éreztem teljesen a magaménak, úgy éreztem, hogy még nem ismertem meg igazán. Mindemellett egy szerethető lány, aki minden őrültségben benne van, Gábor és közte különös kapcsolat alakul ki. Attila gyönyörűen alakítja a szavakat, úgy hajlítja a mondatokat, mint a képzeletet, érzékletekkel írja le a szenvedélyt. Nagyon tetszettek ezek a részek, kicsit olyan érzés volt, mint amikor lebeg az ember. 

A regény végkifejlete egy totálisan apokalipktikus élményt nyújt, mely egyszerre döngöl a földbe és repít éteri magasságokba. Eggyé váltam vele, felemésztett és újjá teremtett Olyan különleges élményt nyújtott, amely után éjszaka csak forgolódtam az ágyamban, a képzeletem annyira túlmutatott fizikai mivoltomon, hogy nem tudtam tőle nyugodni. Köszönöm ezt az élményt! 

Úgy gondolom, hogy senki polcáról nem hiányozhat ez a regény. Akik pedig rajonganak a borzongásért, a misztikumokért, azoknak kötelező! Páratlan olvasásélményt nyújt, amely gondolkodásra serkenti az elmét, nem csupán könnyű esti ponyva. 

Köszönöm a könyvet az Agave Kiadónak, és Veres Attilának, hogy nem tartotta magában ezt a fantasztikus történetet! 

Veres Attila írói profilját megtaláljátok ITT

A kötetet beszerezhetitek ITT

Könyvheti TOP 10 listám

És egy kis élménybeszámoló

Tegnapi nappal véget ért a 88. Könyvhét, ideje megmutatnom nektek legújabb szerzeményeimet. Előtte azonban egy kis élménybeszámoló.

Büszkeséggel tölt el, hogy idén már hivatalosan is bloggerként, és a DRÓT online összművészeti és társadalomkritikai alkotói portál segédszerkesztőjeként vehettem részt az eseményen. Az első nap készítettünk egy rövid interjút a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének új elnökével Péterfy Gergely íróval. Beszélt az Alexandra csődjéről és a közelgő könyvpiaci katasztrófahelyzetről. Az interjút megtekinthetitek ITT. Érdemes meglesni, hiszen ez minden könyvszerető embert érint, nem csak a művészeket.

Sok kedves író ismerősömmel és barátommal találkoztam, a felsorolás kedvéért (a teljesség igénye nélkül): Nádasi Krisz, Gabriel Eld, Holden Rose, Felhőhegyi Balázs, L.J.Wesley, Krencz Nóra, Tomcsik Nóra. Rajtuk kívül új értékes kapcsolatokra is szert tettem. A szombat délután igen kalandos volt, a kezdődő vihar igencsak megnehezítette a terepmunkát. A jókedvet azonban nem verhette szét. A vasárnapot a Tintakő könyvesbolt standjánál zártuk, Weiner Sennyey Tibor költő, főszerkesztő és életművész felolvasó délutánjával. A Pihik című kötetéből halhattunk részleteket, a végén pedig egy slammeléssel is megajándékozott minket, amit rendkívül élveztünk. 

Most pedig következzen a Könyvheti TOP 10 választottam. (Nem rangsor)

1. Urbánszki László –Ördögfattyú
Mindig is vonzott a magyar mondák világa. A történet a honfoglalás után játszódik, mely sokat sejtetően izgalmas kalandokat ígér. Urbánszki úr egy igazi egyéniség, akit simán el tudok képzelni lóháton, egy baltával a kezében, szablyával az oldalán. Köszönöm a recenziós példányt a Helikon kiadónak.

2. Tóth Kinga- Holdvilágképűek
Személyes indíttatásból választottam ezt a könyvet, hiszen nekem is egy autoimmun betegséggel kell együtt élnem. Kinga megírta mindazt, amit sokan nem vállalnak fel. Az irodalmat használta arra, hogy erőt öntsön másokba. Megtiszteltetés volt dedikáltatni vele a példányomat. Az írónővel készített videóinterjút megtaláljátok ITT.

3. Hartay Csaba- Holtág
Mezőtúri gyermekként számomra a Hármas-Körös és a holtágak jelentik az igazi otthont. Egyébként is szívesen olvasom Hartay írásait, ezt a könyvet pedig már régebben kinéztem magamnak. Szinte mérget mernék rá venni, hogy minden percét élvezni fogom.

4. Veres Attila- Odakint sötétebb
Már a fülszöveg is elég borzongást és izgalmat sejtet ahhoz, hogy azonnal felkeltse az olvasó érdeklődését. Különösen tetszik, hogy hazai pályán játszódnak a szürreális események. Az alap koncepció nagyon ígéretes, kíváncsi vagyok mit hozott ki belőle az író. Köszönöm a könyvet az Agave kiadónak.

5. Jandácsik Pál- Az állatok maszkabálja
Szintén olyan példány, amelyre már régebben szemet vetettem. Egy igazán különleges krimi, ahol emberek helyett az állatoké a főszerep. Hol húzódik az ösztönök határa? Létezik egyáltalán? Emberibb állatokról vagy állatibb emberekről fogok vajon olvasni? Az író stílusából, és az eddig tőle olvasott novelláiból ítélve, lesz meglepetés bőven.

6. Gabriella Eld- Emlékek Jordan számára (Ikercsavar krónikák I.)
Egy író- olvasó találkozón fedeztem fel magamnak a fiatal írónőt. Mesélt a koránt sem szokványos, extrém karaktereiről és magáról a regényről is. Azonnal éreztem, hogy meg kell szereznem. Ha leírásban is olyan őrültek a szereplők és az események, mint ahogy hangoztak, akkor a következő kötetet is szívfájdalom nélkül beszerzem. Dedikált példány.

7. Francesca H. Nielk- Sose engedj el! 
Egy könyves csoportban figyeltem fel az írónőre és könyveire. Az fülszöveg alapján, egy igen tartalmas mondanivalóval megspékelt olvasmányt tudhatok a magaménak. Nagy reményeket fűzök hozzá. Köszönöm a dedikált recenziós példányt az Urbis Könyvkiadónak. 

8. Meitner Tamás- Élhettek volna 
Az író két 20. századi asszonysorsot ismertet meg velünk. A szegény sorból származó Gina és Jarka boldogulását, kiteljesedését mutatja be, " Színek bukkannak fel a századelőről, a háborúkból, forradalmakból, de mindez pusztán villámló háttér a két nő sorsa mögött." Köszönet érte a Fekete Sas Kiadónak.

9. Weiner Sennyey Tibor- Pihik
Bár nem mostani megjelenés, de a Könyvhétnél ideálisabb alkalmat nem is találhattam volna a kötet átvételére. Nagyon szeretem Tibor egyéb verseit is, kíváncsi vagyok mit rejteget még számomra. 

10. Krencz Nóra- Megszámlálhatatlan
Szeretem a mesés elemeket, érdekel hogyan szövi ezt bele az írónő egy felnőtteknek szóló fantasy regénybe, Nóra elsőkönyves, aki nagy fába vágta a fejszét, hiszen a Megszámlálhatatlan egy folytatásos regény. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan csigázza fel az olvasót a következő kötetre.

A kiválasztott könyvek mindegyikéről fogok ajánlót írni. Remélem van olyan, amelyik a ti érdeklődéseteket is felkeltette. 

Ne feledjétek, olvassatok sok hazait! :) 

 

 

Nem bújhatsz el!

Krimi és érzelmek a magaslaton

Diana Landy könyve igazán meglepő módon került hozzám. A könyvfesztiválon ismerkedtünk össze és azonnal a kezembe is nyomott egy példányt, amit a helyszínen dedikált. Meg kell vallanom, fülig ért a szám. Ha úgy vesszük, ez az első recenziós példányom, így különösen boldog vagyok, hogy írhatok róla. :) 

Az írónő nem teketóriázott sokat, a könyv elejét olyan mennyiségű izgalommal töltötte meg, hogy majdnem elsírtam magam. "Istenem végre egy profi krimi!" A főszereplő Kate egy Magyarországról kivándorolt lány, aki egy amerikai nagyvárosban éli magányos mindennapjait. Múltját sűrű homály és mély fájdalom fedi, mely belengi az egész történetet. Egyedül az elhagyott épületek fotózása jelenti számára a megnyugvást.  Egy ilyen fotózás alkalmával azonban szemtanúja lesz egy rendőr gyilkosságnak. Menekülnie kell. Az események itt olyan gyorsan pörögnek, hogy csak kapkodtam a fejem. 

Alex Campbell jóképű, volt tengerészgyalogos ekkor kerül a képbe. Szinte az első pillanattól kezdve érezhető volt a vonzalom kettejük között. Ami kicsit szemet szúrt férfi főszereplőnk karakterében, hogy ahhoz képest amilyen traumán átment, egyszer sem voltak rémálmai vagy hangulatingadozásai. Nekem ez egy kicsit hiányzott, illetve szanaszét becézi Katet. Ez lehet csak nekem volt zavaró, de az ő személyiségétől kicsit több keménységet vártam. Kate karaktere tökéletes, minden cselekedete és megnyilvánulása hű marad önmagához, ami nagyon tetszett. 

A rejtőzködés közepette kicsit az volt az érzésem, hogy a krimi teljesen háttérbe szorult, néhány morzsát kaptam csupán. Az érzelmi szál kibontása került előtérbe, Kate karakterfejlődése szépen fel volt építve. Én hamarabb elkezdtem volna csepegtetni a Velásquez család történetét, de ez csak egy apró megjegyzés. Az utolsó 50 oldal viszont olyan szinten felpörög, hogy ismételten csak kapkodhattam a fejem. "Te jó Isten!" Diana Landry aztán tud írni! Csűrni, csavarni, titkolózni, izgalomba hozni és a végén úgy befejezni, hogy görcsbe álljon a gyomrom. Nem csak Kate és Alex múltját ismerjük meg, hanem a maffia családban megbúvó mocskos kis titkokra is fény derül. Ez kifejezetten tetszett, hiszen sokszor a "főellenséget" nem sikerül igazán megismernünk. Itt viszont olyan dolgok is kiderülnek amik üvöltenek azért, hogy a második kötetben berobbanjanak.

A regény második része a Nem felejthetsz el, nagyon ütős résszel kell induljon, hiszen a befejezés is olyan volt. Alig várom, hogy azt is beszerezzem, hiszen nem alhatok nyugodtan amíg meg nem tudom mi lesz a folytatás.

Kétség sem fér hozzá, hogy az írónő igazi tehetség, aki a romantikus és a krimi műfajban is megállja a helyét. Én ezt a kettőt szétbontanám a helyében, és vagy egyikre, vagy a másikra fektetnék nagyobb hangsúlyt. Úgy gondolom akkor tudna igazán kiteljesedni a stílusa, ha egyszerre csak az egyikre koncentrálna. A krimi részek igazán feszített tempót diktálnak és végig izgalomban tartanak, a romantikus részeken pedig szétfolytam a kispárnámon. Külön könyvben is olvasnám őket. 

Ajánlom mindenkinek! Krimi, romantika, izgalom, megdöbbentés, titkok tömkelege ami rátok vár.

Diana Landry Facebook oldala ITT 

Érdemes az írónő blogját is figyelemmel követni: ITT

Fülszöveg

"Durva kacaj, fájdalmas kiáltás. Kate Hollander, a sikátorba lépve olyasmit lát, ami örökre megváltoztatja az életét. Ő az egyetlen szemtanúja egy rendőr kivégzésének és ezzel a detroiti alvilág első számú célpontjává válik. Alex Campbell feladata, hogy elrejtse a lányt Antonio Velásquez szeme elől. Kate bizalmatlansága, és titokzatossága felkelti Alex érdeklődését. Vajon a csábítás és a szenvedély képes ledönteni az évek alatt felhúzott falakat? Az alvilág, vagy Alex Campbell jelenti az igazi fenyegetést? Kate, vajon képes lesz elengedni a múltat, vagy feláldozza a saját boldogságát? 
Diana Landry két részes regénysorozatának első része."

 

Író kérdez írót játék

Úgy terjeng köztünk az író kérdez-felelek játék, mint a frissen lefőtt kávé illata. Én Bogár Erika írónőtől kaptam kérdéseket, amiket itt a blogon meg is válaszolok. 

1. Abban a műfajban írsz, amit egyébként olvasni is szeretsz, vagy különbözik a kettő?

A fantasy műfaj áll hozzám a legközelebb, de szívesen lépek ki a komfortzónámból, ha lehetőségem van rá. A könnyed humoros témák és a komoly lélektani hangvétel sem áll tőlem távol. 

2. Mennyire tartod fontosnak, hogy a szerző tisztában legyen például bizonyos tudományos kérdésekkel vagy elég a fikció?

A hitelességet tartom a legfontosabbnak. Egy teremtett világban könnyen abba a hibába eshetünk, hogy azt gondoljuk, nincs szükségünk a tudományos tényekre. Holott ez koránt sincs így. Érdemes utána nézni bizonyos dolgoknak mielőtt papírra vetnénk azokat.

3. Fontos számodra a személyes visszajelzés az olvasóktól vagy elég a fogyásjelentés?

Mivel a regényem még készülőben van így a blogom olvasottsága a legfontosabb. A Facebook oldalamon is megosztom a blogbejegyzéseket, illetve igyekszem az Index2-re is minél több cikkel kikerülni. Mivel szívügyem a kortársa hazai írók támogatása, nagyon fontos, hogy sokan olvassák a bejegyzéseimet. 

4. Szerinted mennyire fontos, hogy az író szeresse / pozitívan értékelje a témát, amiről ír?

Szerintem csak az tud igazán nagyot alkotni, aki képes azonosulni minden általa megteremtett helyzettel. Nem feltétlenül kell szeretni egy témát, ha egy részed belehal írás közben az már jelent valamit. 

5. Ha nem találsz megerősítést valamire, hogy valóban helytálló-e, de te igaznak érzed beleírod a munkádba vagy kihagyod? 

Valószínűleg megkérdezném Nádasi Kriszt és pár másik írótársamat. Sokat adok a véleményükre. 

6. Van művész / szakember akinek a főszereplésével, vagy dokumentumfilmben a tolmácsolásában szívesen látnád a munkád?

Weiner Sennyey Tibor felolvasásait imádom.Esetleg Vilkó egy szál gitárral zenei aláfestésben. Külföldiek közül Momoa mindig jöhetne egy szerepre nálam :D <3 

7. Lehet úgy alkotótevékenységet végezni, hogy a környezet (rokonok, munkahely) nem támogató?

A páromnak néha féltékeny az írásra, de egyébként nem akadályoz semmiben. Én úgy gondolom, hogy ha valakinek az írás az élete, akkor nem szabad feladnia. Senki nem szólhat bele abba ami nekem örömet okoz. A munkahely nem támogatása izgatna a legkevésbé, hogy őszinte legyek. Amíg az irodában megcsinálom amit kell, a szabadidőmet arra használom amire akarom. Szerencsére ilyen jellegű problémám nincs, jó helyen dolgozom. 

8. Van író / szakember, akivel szívesen részt vennél közös író-olvasó találkozón?

Több ilyet is meg tudnék nevezni. Ami szerencse, hogy egyik sem lehetetlen, hiszen egy országban élünk, ahol valljuk be, nincsenek igazán távolságok. Igyekszem minden kiszemeltemet személyesen is megismerni. 

9. Hogyan reagálnál ha valaki felajánlaná, film készülhet a munkádból vagy felhasználnák forrásként, természetesen a neved megjelölésével?

Örömömben átmennék Lazovicsba. :D Viccet félretéve, tuti elbőgném magam és le se lehetne törölni a vigyort a képemről.

10. Kaptál már olyan kritikát, amitől úgy érezted, feladod? Ha igen, hogy sikerült túllépned rajta?

Még nem, viszont a regényem sincs még kész. A blogomat se kritizálta még senki. Úgy gondolom, hogy egy kritika, akkor igazán kritika ha épít, és nem elpusztít. Minden egyéb csak pocskondiázás, amire nem érdemes figyelmet fordítani. Rengeteg az önjelölt, magát kritikusnak valló bloggerina, akiknek fogalmuk sincs mit jelent a kritika és a recenzió. Egyáltalán, hogy mitől válik valami jó kritikává, és mitől marad egyszerű szubjektív vélemény. 

 

Remélem a válaszaimon keresztül sikerül egy kicsit engem is jobban megismernetek. A következő bejegyzésemig pedig olvassatok sok hazait! :) 

Író-olvasó-blogger találkozó a Bedbar-ban

Mi kell a jó hangulathoz? Szedj össze néhány írót, keress egy jó helyet, adj hozzá egy kis reklámot és tádám! Az olvasók és a bloggerek jönnek majd maguktól. 

Gabriella Eld és A.M.Aranth beszélgetős estje igencsak sok embert vonzott a tegnapi találkozóra. Szavakban senki nem szűkölködött, úgy folyt a beszélgetés, mint ha ezer éve ismerte volna egymást a társaság. Gabriella és Péter bemutatták könyveiket, mi pedig leplezetlen kíváncsisággal bombáztuk meg őket kérdésekkel. Mind a ketten olyan kaliberű emberek akiket érdemes megismerni. Nem kellett sokat gondolkoznom azon, hogy felvegyem őket az olvasmány listámra. Úgy tervezem a nyáron már olvashatjátok is az ajánlókat.

Nagy örömömre megismerhettem Vivien Holloway írónőt is, akitől még szintén nem olvastam eddig, de ez ellen sürgősen tenni fogok. Annyira megnyerő a személyisége, hogy engem azonnal "megvett" magának. Kis késéssel befutott L.J.Weasley is, akinek a könyvéről már olvashattatok a blogomon, most pedig megajándékozott egy könyvjelzővel. (Halkan jegyzem meg, annak is egész nap fogdosós az anyaga. Imádom.)  

Összességében azt tudom javasolni, hogy használjátok ki az ilyen a találkozókat! Örüljünk neki, hogy ezek a tehetséges írók köztünk élnek, lehetőséget biztosítanak a személyes kötetlen beszélgetésekre. Sokkal másabb érzés lesz a kezetekbe fogni a könyveiket, hogy nem csupán nevek lesznek a borítón, hanem hús-vér emberek. 

Legyen ez a nap jelmondata: " Találkozz hazai írókkal személyesen! Mert megteheted."

Szamárfül helyett könyvjelzőt!

Avagy, hogyan fokozzuk az olvasás élményét

Gondolom veletek is előfordult már, hogy megzavartak olvasás közben. Nem elég, hogy kizökkentenek, még le is kell tenned a könyvet a kezedből. Mit teszünk ilyenkor a legtöbben? Szamárfület hajtunk, beledobunk egy zsepit, megtörjük picit a gerincet, egyéb tárgyakat dugdosunk a lapok közé. Pár hónapja elhatároztam, hogy ennek véget vetek és keresek egy olyan könyvjelzőt, ami nem csak praktikus, hanem szép is. 

Nagy mackó rajongó lévén elkezdtem kutakodni az interneten,hátha találok egy macis könyvjelzőt. Ekkor bukkantam rá a Maciművekre. A belváros forgatagában megbújó kis üzlet számos csodát rejt. Nem csak kézzel készített macis könyvjelzőt, hanem cicásat és vintage stílusú szépségeket is találtam. Valósággal izzott a tenyerem, hogy mindent felvásároljak.

A képen található négy darabot szereztem be végül, ebből hármat ajándékba adtam át három fantasztikus írónőnek. A cicás Németh Krisztináé, a zöld szalagos Bogár Eriké, a csomagolt gyöngyház gombos pedig Nádasi Krisz írónőé lett. 

A Maciművek egy olyan pirinyó boltocska, ahol mindenkit szeretettel és kedves szavakkal fogadnak. A rengeteg kézzel készített maci egy különleges világba szippantja be az embert, ahonnan nehéz gyorsan távozni. Nem is érdemes. Legyen szó könyvjelzőről, apró ajándéktárgyakról vagy nagy mackókról, itt minden saját kezűleg készül, nagy odaadással. Egy könyvmolynak a legfontosabb, hogy tapinthassa, érezze a könyvet, gyönyörködhessen benne. Egy ilyen könyvjelző csak emeli a boldogság élményét. 

A Maciművel Facebook oldalát megtalálod ITT

A weblapot pedig ITT

Erotika, rejtély, gyilkosság egy kötetben

P.C.Harris- Áronyoldal

Szereted ha magával ragad az érzékiség? Nem zavar ha közben egy rejtélyen is agyalnod kell? Akkor itt a neked való regény! 

P.C. Harris első könyves írónő, akinek sikerült elérnie, hogy a könyve megállja a helyét bármelyik másik külföldi író mellett a polcon. Annak ellenére, hogy megtartotta a gazdag, jóképű üzletember kliséjét, sikerült valami igazán egyedit David karakterének hátterébe varázsolnia. Az élete korántsem olyan egyszerű, mint azt megszoktuk a hasonló erotikus/romantikus regények férfi karaktereinél. David mindennapjait egy sötét titok lengi körül, egy gyilkosság, melynek körülményeit homály fedi. Megszállottan hajszolja az igazságot és a tettest, mindeközben egyre jobban megismeri Rachellet. Ámbár néhol ellentmondásos volt számomra a férfi személyisége, egyszer úgy viselkedik, mint egy tini, máskor pedig egy igazi férfiként lép fel. Rachelle személyisége végig hű maradt önmagához, tőle azt kaptam amit a karakterétől el lehetett várni. A mellékszereplők szimpatikusak voltak, pont a megfelelő mennyiséget kapjuk meg belőlük. 

A történettel kapcsolatban a megjegyzésem, hogy nagyobb szerepet engedtem volna a krimi résznek, jobban kibontottam volna a szálakat. Az erotika néhol túl nagy hangsúlyt kap a történetben, ez betudható a kiadói nyomásnak is. Jobban kijött volna ha nem egyből a testi vágyak kerülnek előtérbe, mert így hirtelennek tűnt a fellángoló szerelmi szál. Persze aki szereti az erotikában dúskáló részeket annak egy igazi kánaán lesz a könyv. Egy dolog szúrta igazán a szememet (pici SPOILER), Rachelle túl hamar épül fel a felébredése után, és túl gyorsan elnyomja az írónő a lány lelki fájdalmát. Egy ilyen esemény után az embernek nem az az első dolga, hogy egy jó kiadósat szexeljen. Mindezektől eltekintve a történet jól fel van építve, olvastatja magát, gördülékeny.

Olvasás közben azt veszi észre az ember, hogy egyszer csak iszonyatosan beindulnak az események. Az erotika mellett a krimi rész kellően kiegészíti az izgalmakat. Mindemellett egyedi stílusával és jó humorával igazán szórakoztató olvasmány. Úgy gondlom, hogy első könyvnek tökélesen megállja a helyét, sőt jobb is, mint sok külföldi erotikus/romantikus könyv. 

Biztosan állíthatom, hogy P.C.Harris a klisék elhagyásával igazán egyedit fog alkotni a következő regényével, amit már nagyon várok. Bátran ajánlom mindenkinek,aki szereti a romantikát, az erotikát, a rejtélyeket és a humort. Egy gyorsan kivégezhető olvasmány, amiben nem fogsz csalódni. 

P.C.Harris hivatalos Facebook oldala: 

https://www.facebook.com/PCHarris.iro/?fref=ts

Az Árnyoldal Facebook oldala: 

https://www.facebook.com/arnyoldal/?fref=ts

 

Felmosórongy, gyilkosság, űrkaland, polgárháború ... Hogy is van ez?

Minent megtudhatunk Egy űrállomás-takarító naplójából

Az élet úgy hozta, hogy a szerzőt hamarabb megismertem, mint magát a művet. Laci egy végtelenül kedves és humoros személy, aki miután előadta, milyen körülmények közt pattant ki a fejéből a sztori (aki kíváncsi kérdezzen rá személyesen, nem fogja megbánni) azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Nem csalódtam. Le se tudná tagadni, hogy Ő írta. 

A borító anyaga valami eszméletlen jó! Egyszerűen azt vettem észre, hogy akkor is fogdostam a könyvet, amikor már nem is olvastam. Szó szerint széttaperoltam annyira jó érzés volt kézben tartani. A betű és a könyv mérete pont ideális. A vastagságot inkább nem firtatom, mindenki nézze meg maga. (Igen, kedves olvasó ez valóban ennyi.) Ami miatt kicsit csalódott voltam, hogy sajnos maradtak benne nyomdai hibák a vége felé, illetve az utolsó fejezetben Max szemszögéből hirtelen E/3-ba csöppenünk, ami kisebb zavart keltett bennem. Utólag rákérdeztem és sajnos egy tördelési hiba miatt az előző fejezet utolsó mondata nem jó helyre került, ez bonyolította meg kissé a dolgot, így viszont már más a leányzó fekvése. Szóval ha olvassátok, erre Ti, kedves olvasók, már oda tudtok figyelni. 

Bővebben a könyvről: az a fajta sci-fi sztori, ami azért jött létre, hogy szórakoztasson. A stílus annyira laza és könnyed, szinte magától ivódnak az emberbe a mondatok. A leírásoknál elég szabad teret ad a fantáziánkban, ami nekem nagyon bejött. Ne számítson senki hatalmas, unalmas, mindent részletező monológokra. Felmerülhet a kérdés, főleg a nagy sci-fi rajongók körében, hogy ugyan mit kell egy űrállomáson takarítani? Kérem szépen ezen nem kell agyalni. Vannak taknyos űrlények akik gondoskodnak a pucolni való ágyneműről. 

Max karakterét nagyon megkedveltem, nem csak a humora, hanem az érzelmei, a gondolkodása és a kitartása miatt is. Nem egyszerű karbantartó, takarító személyzet, hanem egy spontán kalandvágytól fűtött harcos, aki nem fél szembenézni az ismeretlennel. Leginkább azt szerettem, hogy bármibe is keveredett a történet során, mindig kitartott önmaga mellett. 

A történetről nem szeretnék igazából semmit elárulni, hiszen szinte egy lélegzetvételnyi az egész könyv. Rengeteg eseménnyel és váratlan fordulatokkal tarkítva ragadja magával az embert.Van benne kalandozás, gyilkosság, akció, és persze egy kis takarítás is. A cselekményekből azonban úgy érzem,ha bármit elmondanék, az mind spoiler lenne, így tehát meghagyom az élvezetet. 

Ajánlom mindenkinek. De tényleg! Legyél sci-fi fan, egyszerű kalandor vagy olyan aki csak a rövid sztorikat kedveli. Van benne akció, humor, szerelem. Kell ennél több? Buszon, vonaton tökéletes társ az utazáshoz. 

Ha kedvet kaptál olvasd el az előzmény novellát a Wattpadról: 

https://www.wattpad.com/384145714-egy-%C5%B1r%C3%A1llom%C3%A1s-takar%C3%ADt%C3%B3-napl%C3%B3ja-sz%C3%B6k%C3%A9s-a-xendonr%C3%B3l

L.J.Wesley hivatalos Facebook oldala: 

https://www.facebook.com/ljwesley85/?fref=ts

 

 

 

Ott a mókus...

Részlet az Egy űrállomás- takarító naplójából

"Annyira hiányzott ez, mint mókusnak az erdőtűz. Ez megint egy földi mondás egyébként. Amikor még a BB65XQ-n voltam, igyekeztem sok ilyet megtanulni. Arról sajnos nem találtam adatokat, hogy milyen lény volt a mókus, de egy erdőtűz nyilván egyik állatnak sem jön jól. " 

/L.J.Wesley/