2018. jún 20.

Újabb tehetségeket keres a Twister Media

írta: Demencze Ilona
Újabb tehetségeket keres a Twister Media

Ne csak a fióknak írj! Pályázz!

Évek óta rendszeresen írsz, de csak az asztalod fiókjának? Érzel magadban elég elhatározást, hogy kilépj a komfortzónádból és egy szakmai csapat elé tárd a fantáziád? Megadod magadnak végre a lehetőséget? Akkor mutatok neked egy pályázatot, a többi csak rajtad múlik!

A TWISTER MEDIA Kiadó idén is meghirdette [bekezdés] program névre keresztelt pályázatát, melyre egészen 2018. június 30. 23:59-ig várja a lelkes jelentkezőket. Ezúttal is mentorprogram keretein belül zajlik majd a nyertesek útjának egyengetése, mely minden szempontból kiváló lehetőség a kezdő hazai íróknak. 

twistermedia_9638_220x220.jpg

Miért szalasztanád el ezt a lehetőséged? 
Egyenlő eséllyel indulsz, hiszen több műfajban is fogadnak kéziratokat. A zsűri a következő irodalmi zsánerekben várja a pályaműveket: 

- New Adult
- Young Adult
- Fantasy
- Sci-fi
- Horror
- Thriller/Krimi
- Romantikus

(Csüggedelemre semmi ok! Gyerekeknek szóló írásokat egy külön pályázat keretein belül lehet majd beküldeni.) Amennyiben kiválasztják a történeted, egyéni szakmai mentort kapsz a műved tökéletesítéséhez, egészen a megjelenés napjáig. Sőt, utána sem engedik el a kezed teljesen.

Röviden a pályázati feltételekről (Bővebben ITT)

  • Nagyon fontos, hogy fejenként egy pályamű adható le! Jól gondold meg tehát, melyik lesz az az egy, amivel le akarod majd nyűgözni a zsűrit! Társszerzős, illetve szerzői kiadással rendelkező írók pályázatát is elfogadják.
  • "Pályázni a regény teljes szövegével és a szinopszissal lehet, illetve ha még nincs kész a mű, akkor a szinopszis és legalább az első 50 oldal beküldésével." Feltétlen olvasd el! --> A szinopszis elkészítéséhez segítséget találsz ITT és ITT
  • A formai követelmények, nagyjából a szokásosak: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret,1,5 sorköz,  A/4-es papírméret. Érvényes fájl formátumok: doc, docx, odt.
  • A kéziratban ne legyenek illusztrációk és/ vagy díszítő elemek.
  • Bármilyen formában megjelent kéziratok nem játszanak, ezeket be se küldjétek!

A zsűri tagjai
-
Szabó István Zoltán (Steve) Próza Nostra főszerkesztője, kritikusa 
- Gaborják Ádám Szerkesztő, 6 évig volt a JAK elnöke egészen 2017. december 31-ig
- Pillér Emília Réka Több irodalmi portál aktív szerzője, jelenleg egy londoni kiadónál dolgozik

 Bármi kérdésetek van a programmal kapcsolatban, a bekezdes@twistermedia.hu e-mail címre tudtok írni.

Végül egy kis ízelítő a 2017-es [bekezdés] programból:

- Tavaly 141 pályaműből válogathatott a zsűri

- Első körben 15 ember írása került shortlist-re:
/Amira Store, Csóti Lili, E Frey, Eralfion, Halley Dallance Powell, Jassó Judit, Kozlovszky Réka, Krausz Emma, L.O.Alynne, Martin Kay, Nagy Sándor, Nicole Red, Sereg Judit, Vincent & David Finn és Zia West/

- Közülük került ki a hat nyertes: Krausz Emma (New Adult), Nagy Sándor (Fantasy), Csóti Lili (Young Adult), E.Frey (Fantasy), Martin Kay (Young Adult), L.O.Alynne (Fantasy)

Eddig megjelent könyvek

covers_486886.jpg

 

covers_492478.jpg

 

Nincs más dolgod tehát, mint jól megírni a szinopszist és elküldeni a regényed. Mutasd meg mire vagy képes! Nincs veszíteni valód! 

 Írta: Demencze Ilona

Szólj hozzá