2018. jan 30.

Szerelem a jégen

írta: Demencze Ilona
Szerelem a jégen

Megjelent P.C.Harris legújabb regénye!

P.C.Harris első könyvének ajánlójával már találkozhattatok az oldalamon, (Árnyoldal) most pedig örömmel mutatom be nektek legújabb regényét.
Az Újrajátszás két jégkorong őrült fiatal szerelmét meséli el, természetesen mindenféle bonyodalommal megfűszerezve. A jóképű Zack és a visszahúzódó Melanie kapcsolata az elejétől kezdve hatalmas bukkanókkal van kikövezve, mely nehézségekre nagyban rájátszik saját önfejűségük is. 

26220013_1990555624519183_1383235564798641967_n.jpg

Forrás: P.C.Harris hivatalos írói oldala

 Fülszöveg: "A feltörekvő jégkorongos, Zack és a visszahúzódó Melanie, tökéletes álompárnak tűnnek. Ám a lány élete egy nap fenekestül felfordul, amikor hirtelen elveszít maga körül mindenkit, aki fontos volt számára. Beleértve Zacket is. A fiú egy profi szerződéssel a zsebében elutazik és ezzel darabokra töri a lány lelkét. Ekkor Melanie úgy dönt, hogy ő is maga mögött hagyja Kanadát, és egészen New Yorkig menekül. A sors azonban úgy hozza, hogy évekkel később újra találkoznak, de az egymásra találás nem úgy sikerül, ahogy azt a lány megálmodta. Ehelyett egy titkokkal teli viszonyba bonyolódnak. 
Vajon elég erős a kapcsolatuk, hogy túlélje a titkokat? Összeférhet a profi hokisok élete a szerelemmel? Te mire lennél képes, hogy megtartsd a szerelmedet?"

 A borító egyszerűen verhetetlen! Gyönyörű és kimondottan gusztusos, szuper szín összeállítása teszi még látványosabbá a könyvesboltok polcain. 
Tartalmát tekintve nagyon örülök neki, hogy az írónő figyelt azokra a tanácsokra amikkel -többek közt én is- ellátták. Mind fogalmazásmódban, mind történetvezetés szempontjából látványos a fejlődés. Nem azt mondom, hogy tökéletesre sikerült a második könyv, de lényegesen túllépi az első könyv szintjét. A klisék és túlzott mennyiségű szexjelenet visszaszorításával jóval szórakoztatóbbra és szerethetőbbre sikerült az Újrajátszás. 

A hokis jelenetek hitelesek és élvezetesek, érződik, hogy P.C.Harris nem csak a televízióból ismeri ezt a sportágat. A főszereplőket fiatalon ismerjük meg, amikor még mindkettőjük életében központi szerepet játszik a jéghoki, később azonban csak az egyiküknek jelent majd megélhetési lehetőséget. A kezdődő tini románcnak gyorsan vége szakad, egy buta fogadás miatt, itt sajnáltam, hogy nem valami kreatívabb módon oldotta meg a balhét. Azzal, hogy Melanie életét egy haláleset még inkább megrázza, jól alátámasztotta menekülést számára. 

A lány évek múltával tér csak vissza megváltozott külsővel. Zack abszolút nem ismeri fel, ami azért hagyott egy kis kétkedést a fejemben. Zavaros volt rendszeres kontaktlencse használóként,  hogy valaki egy "félreikszelés" miatt kapjon más színű lencsét, hiszen itt hazánkban az alap választék átlátszó darabokból áll. Nyilván, külföldön nem tudom ez hogyan működik ezért rá is kérdeztem az írónőtől, hogy mégis adjon már magyarázatot erre, mire kiderült, hogy a nagyijának pont így sikerült majdnem eltérő színű lencsét rendelnie. :) Ez aranyos.  
A főszereplők nem tudnak érzelmek nélkül elmenni egymás mellett, így hamarosan bonyolódni kezd a helyzet, amit az sem könnyít meg, hogy Mel eltitkolja igazi személyazonosságát a fiú előtt. A Spoilerek elkerülése érdekében nem is részletezem tovább a cselekményeket. A szerelmi szál kialakulása szépen volt felépítve, és egyedül a szereplők makacsságának volt köszönhető, hogy nem lett már hamarabb boldog vége a könyvnek. A gyerekes hiszti helyett igazán meghallgathatták volna egymást, hiszen már egyikük sem tini. Elhiszem, hogy akart még bele az írónő egy-két fordulatot, de a végéről én már lehagytam volna az utolsó összeveszést és hokis jelenetet. Bár úgy vettem észre, hogy neki ez fontos része volt a regénynek, én mégis más körülmények közé helyeztem volna el ezt a történetben. Számomra kicsit ezzel elcsapta a két főszereplő közti "végjátékot", mert erőltetettnek éreztem.
Külön kiemelném, hogy a mellékszereplőket nagyon jól kitalálta, szívesen olvasnék még róluk akár egy-egy külön kötetben is. Kedvenc karakterem nem volt, mindenkit sikerült megszeretnem valamilyen módon. Mindenkinek megvannak a maguk kis bugyutaságai, amik még hétköznapibbá teszik őket. 

Összességében nagyon jót tett a könyv az olvasási válságom kellős közepén, mert könnyed és humoros stílusával gyorsan olvastatta magát. Büszke vagyok P.C.Harrisre hogy ilyen szinten képes a fejlődésre, és egyre inkább megtalálja a saját hangját. A külföldi piacról fordított romantikus könyvek mellett simán megállja a helyét. 

Ajánlom azoknak aki szeretik a laza fiatalos történeteket sok szerelemmel megspékelve. A sportos fiúknak és lányoknak egyaránt érdemes elolvasni, mert nemtől függetlenül nyújt élvezetet és izgalmakat az olvasónak. 

Köszönöm a recenziós példányt az Álomgyár kiadónak és P.C.Harris írónőnek. 

Az Újrajátszást megrendelhetitek EZEN a linken. 
P.C.Harris hivatalos írói Facebook oldalát ITT kedvelhetitek/követhetitek. 

 Írta: Demencze Ilona

 

Szólj hozzá