2018. jan 14.

Kettő az egyben!

írta: Demencze Ilona
Kettő az egyben!

Cornelie C.G. remek krimi sorozata

Ez lesz az első bejegyzésem, amelyben egyszerre két könyvet is tudok ajánlani nagy örömömre. Mindamellett, hogy az írónő tényleg szuperül fogalmaz, sikerült egyedi és szerethető karaktereket alkotnia. 

Cornelie C.G.- Érzelmi vírusveszély című könyve- nevezhetjük első résznek is- egy igazi meglepetés volt számomra. (Őszintén, a címén még most is sokszor mosolyognom kell.) Ennek ellenére azonban egy igazi akciódús történetet kaptam. Vegyünk egy szerelmes sztorit és szórjuk meg jól ex-katonákkal, akcióval és némi pszichológiai dumával, hogy meglegyen az esti kikapcsolódás. Erre az alkalomra az Érzelmi vírusveszély tökéletes, nehezen letehető olvasmány.
Főhőseink egy biológiai katasztrófát igyekeznek megelőzni. Az események az egyik kedvenc országomban; Olaszországban játszódnak fantasztikus helyleírásokkal tarkítva. Tiziana és Anthony egy repülőút alkalmával ismerkednek meg. Az írónő és a katonából lett pszichológus sorsa ezzel megpecsételődik. Egy szenátori segítségkérés fenekestül felforgatja a kellemes városnézést, és megjelenik az igazi ellenség. Jack Shelton egy igazi kaméleon, aki a végsőkig képes elmenni a bosszúért. Nem vetemedik vissza semmilyen mocskos eszköztől, miközben egyre több információ kiderül róla. Negatív személye ellenére, ő lett az egyik kedvenc szereplőm, szívesen megtudtam volna róla még ennél is többet. Az abszolút kedvencem Anthony barátja; Dominic Perrot. Az egész személyisége nagyon el lett találva, egy igazi szerethető ember, akinek bárki szívesen lenne a felesége. 

Néhány első könyves betegségtől eltekintve egy teljesen jó történetet kaptam. Az írónő nagyon szépen bánik a szavakkal, gyönyörűen fogalmaz, és élethűen adja át a mondanivalóját. Ami vicces, hogy szinte az egész könyvet az ő hangján olvastam magamban. Kiválóan adja át az olasz életérzést, csodás leírásaival szinte én is a macskaköves, szűk utcákon találtam magam. Csodásan forgatja a szavakat, a nyelvezete kifejezetten élettel teli, élvezet volt olvasni.  Ráadásul, aki figyelmesen olvas, az felfedezheti, hogy az írónő elrejtett egy easter egg-et a második résszel kapcsolatban. (Lehet keresgélni)

 20171021_100520.jpg

Fülszöveg: Washington-Róma… ​a majd kilenc órás repülőút csak a kezdete Anthony Wilson, nemzetközi elismertségnek örvendő pszichológus és Tiziana Montelloni Smith írónő közös utazásának. A romantikus, angyal arcú Tiziana egy kihűlt kapcsolat emlékei elől menekül Rómába, felidézni Olaszországban töltött gyermekkorát. Anthonyt, aki korábban az Egyesült Államok terrorelhárító tisztje volt, egy előadásra hívják az Örök városba.Megismerkedésük ártatlan flörtnek indul, nem is sejtik, hogy közös útjuk, közös sorsukká alakul. Életük örökre megváltozik, miközben egy, a világot fenyegető biológiai fegyverért vívott kíméletlen hajszába keverednek.A szálak egyre kuszábbak, ismerősök bukkannak fel Anthony múltjából, miközben Pandóra szelencéje kinyílik. Az ámokfutásban a furcsa párost csak a lány fantáziája és a férfi múltban szerzett tapasztalata segítik felfegyverzett üldözőikkel szemben. Cornelie C. G. Olaszország varázslatos tájain játszódó, humorral és szerelemmel fűszerezett, filmszerű regényének alapjául valóságos események szolgálnak. Az írónő lerántja a leplet a hatalmasok világáról és harcukról, aminek tétje maga az emberiség jövője. 

Cornelie C.G.- Teremtő erő

Na, ez az a kezdés egy regénynél, aminél majdnem leestem az ágyról, az államat meg úgy kellett visszaragasztózni a helyére. Cornelie azt mondta nekem, hogy az első könyv nélkül is lehet értelmezni és élvezettel olvasni. Ezzel azonban nem értek teljesen egyet. Ahhoz, hogy ennyire üssön a kezdés, igenis végig kell szenvednünk Tizianaval és Anthonyval az első könyvben rájuk rótt megpróbáltatásokat. A helyszínünk most az Egyesült Államok, méghozzá télen. A szituáció hasonló, mint az előző részben, viszont itt sokkal nagyobb hangsúlyt kap a macska-egér játék. A többet ésszel, mint erővel mondás kiváló mintapéldája. A fogalmazás itt is bámulatosan szép, összetett kerek mondatokkal, tartalmas mondanivalóval. Nagyon szeretem ezt az igényességet, mellyel az írónő alkot.
Az új szereplőkkel viszonylag gyorsan megismerkedünk, Pritty egy vonzó újságíró, aki mindent bevet a tökéletes sztoriért. Bevallom töredelmesen, őt nem igazán szerettem, a valóságban sose lennénk barátnők. Philip Bolton személyében egy nagyon intelligens és emberséges ügyvédet ismerünk meg, aki az eszével harcol. Kulcsszerepet játszik a történések alakulásában és Tiziana életében. Nagy örömömre belekerült a regénybe John Morton nyomozó, aki egy igazán színes egyéniség, a legmókásabb és legpasisabb a történetben. (Nem véletlen írtam pasit és nem férfit.)

20171024_195220.jpg

Fülszöveg: CSELEKMÉNY LEÍRÁST TARTALMAZ! Tiziana ​Montelloni Smith, a romantikus lelkű írónő nem vágyik másra, mint kiszámítható életre, szerető családra. Mivel társa, a briliáns elméjű ügyvéd egyik nyomozása során fenyegetések célpontjává válik, Tiziana sem maradhat ki a küzdelmekből, akaratán kívül keveredik veszélyes kalandokba. Ha mindez még nem borítaná fel a lány békésnek és boldognak hitt életét, egykori szerelme, Anthony Wilson, a katonai múlttal rendelkező, nemzetközi elismerésnek örvendő pszichológus felbukkanása megteszi ezt. Egy nő, két férfi és egy szenzációs felfedezés, ami forradalmasíthatná az egészségügyet. Miközben a sorsfordító találmány körüli események izgalmas fordulatot vesznek, Tiziana saját életében is döntésre kényszerül. Vajon személyes ellentéteiket félretéve képesek lesznek összefogni, hogy ezt a kalandot is ép bőrrel megússzák? Sikerül nekik segítőtársaikkal együttműködve megismertetni a világgal a rendkívüli felfedezést?  A New York pörgős világában játszódó, meglepő fordulatokban bővelkedő, szerelemmel és humorral fűszerezett történetben mindenre fény derül. Cornelie C. G. Érzelmi vírusveszély című kötetében életre kelt hősei ezúttal is bebizonyítják, hogy ha valaki az álmait követi, nagyot nem tévedhet. Egy valami biztos csak, a változás.

Nem tagadom, hogy számomra az első rész az abszolút kedvenc, a másodiknál az akciójelenetek inkább a kergetőzésekben merülnek ki. Remélem a harmadik részben bevállal az írónő több bunyót is, mert simán elbírja a könyv. :) A példányokat tiszta szívből köszönöm az írónőnek, kellemes és izgalmas perceket szerzett nekem. Imádtam olvasni őket!

 Ajánlom: Azoknak akik szeretik az igényes fogalmazásmódot és ha van stílusa egy könyvnek. A szerelmes, izgalmas cselekményekben gazdag történetek kedvelőinek, és akiknek fontos a karakterek egyedisége. 

Írta: Demencze Ilona

Az írónő hivatalos facebook oldala 

Hivatalos honlapja.

Rendelési link

Szólj hozzá